BILANT INFRICOSATOR. Epidemia declansata de virusul Ebola ia din ce in ce mai multe vieti!

,

Organizatia Mondiala a Sanatatii a anuntat ca bilantul epidemiei de Ebola ia proportii din ce in ce mai mari.

Febra hemoragica Ebola a provocat moartea a 4.877 de persoane din 9.936 de cazuri inregistrate in sapte tari (Liberia, Sierra Leone, Guineea, Nigeria, Senegal, Spania si Statele Unite), potrivit ultimului bilant publicat miercuri de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), informeaza Mediafax.

OMS a decis sa divizeze in doua grupuri tarile afectate de epidemie. Din primul grup fac parte trei tari cele mai afectate de Ebola (Liberia, Sierra Leone si Guineea), in timp ce in al doilea intra Nigeria, Senegal, Statele Unite si Spania.

Nigeria si Spania au fost eliminate din lista tarilor afectate de epidemie, deoarece nu au semnalat niciun caz de Ebola in decursul a 42 de zile.

Epidemia, cea mai grava de la identificarea virusului in 1976, a izbucnit in Guineea, la sfarsitul lui decembrie 2013. In Sierra Leone, Ebola a provocat moartea a 1.259 de persoane din 3.706 cazuri de infectare. De asemenea, 904 persoane au murit in Guineea, din 1.540 de cazuri.

Boala, numita si febra hemoragica Ebola, are o rata de mortalitate de circa 70 la suta, potrivit unui studiu al OMS. Infectia se produce prin contact direct cu fluidele corporale, iar perioada de incubatie este intre doua si 21 de zile. Potrivit OMS, se poate spune ca nu mai exista vreun risc de transmitere a Ebola intr-o tara la" 42 de zile dupa ultimul caz inregistrat".

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Alexandru Rafila, anunț de ultimă oră privind vaccinarea obligatorie în România: „Trebuie să fie voluntară”

Cel mai scump oraș din lume este Tel Aviv

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

S-au confirmat trei cazuri de infectări cu varianta B.1.1.529 a virusului COVID-19 în Israel! UE a propus țărilor membre să suspende zborurile spre Africa de Sud

O nouă variantă a coronavirusului descoperită în Africa! Varianta B.1.1.529 are un potențial mare să facă multe mutații

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies