Biblia – curiozități despre cea mai furată carte din lume

Author: Diana Tilă

Atunci când vine vorba despre lectură, oamenii și în special tinerii încep să fie destul de reticenți. Tot mai puțini preferă să citească, în loc să petreacă ore în șir pe Social Media. E o realitate tristă, dar e realitatea zilelor în care trăim. Sigur că există încă și oameni care apreciază lectura, iar în această categorie se încadrează și cei care au reușit să citească Biblia – cea mai controversată, dar și cea mai cunoscută carte din întreaga lume.

Nu e ușor să citești Biblia și există o mulțime de oameni care au abandonat pe parcurs lectura. În primul rând că este o carte foarte mare, mult prea mare pentru noi toți. Apoi, informația e mai greu de asimilat, mai ales pentru cei care sunt obișnuiți cu romanele de dragoste, cărțile de dezvoltare personală și, în general, cu lecturile de maxim 300 – 500 de pagini.

Pe de altă parte, cei care au reușit să parcurgă fiecare pagină spun că au descoperit un întreg univers, rând cu rând. Da, vorbim despre o carte captivantă despre care, cu siguranță, nu știi atât de multe lucruri.

Biblia- aspecte și statistici impresionante

Un prim lucru pe care trebuie să-l cunoști despre Biblie este că aceasta este cea mai bine vândută carte din lume, fiind tradusă în peste 2000 de limbi.

Aceast aspect îi aduce și poziția de cea mai furată carte din lume. Inițial a fost scrisă doar în limbile ebraică, aramaică și greacă. În plus, ar trebui să știi și că, în sine, cuvântul Biblie înseamnă ,,cărți”.

Curiozități despre cea mai cunoscută carte din întreaga lume

 

  • Spuneam că Biblia este cea mai vândută carte din lume. Cu alte cuvinte, în fiecare an se vând peste 100 de milioane de copii ale acestei cărți;
  • Cel mai scurt verset din Biblie este ,,Isus plângea!” și se regăsește în Ioan 11:35;
  • China este țara care produce cele mai multe copii ale acestei cărți;
  • Ultimul cuvânt din Biblie este ,,Amin”;
  • Cel mai lung cuvânt scris în această carte este „Maherșalalhașbaz”;
  • Biblia a fost scrisă pe parcursul unei perioade de peste 1500 de ani, pe trei continente – Europa, Africa și Asia;
  • Biblia a fost scrisă de mai bine de 40 de autori;
  • Există și o Biblie de mici dimensiuni...foarte mici dimensiuni. Aceasta se poate compara cu vârful unui stilou, având doar 20 de nanometri.

Așadar, există o mulțime de aspecte pe care nu le știai despre Biblie – cea mai furată carte din lume. Sigur că noi ți-am prezentat doar o parte dintre acestea, dar e foarte posibil să te fi făcut curios. Foarte mulți oameni afirmă că datorită acestor informații s-au decis să citească această carte. Așa cum spuneam încă din introducere, Biblia nu este tocmai ușor de abordat, datorită

EXCLUSIV! Ce l-a atras pe Christian Sabbagh la soția sa. „Suntem ca Ying și Yang”

Așadar, există o mulțime de aspecte pe care nu le știai despre Biblie – cea mai furată carte din lume. Sigur că noi ți-am prezentat doar o parte dintre acestea, dar e foarte posibil să te fi făcut curios. Foarte mulți oameni afirmă că datorită acestor informații s-au decis să citească această carte. Așa cum spuneam încă din introducere, Biblia nu este tocmai ușor de abordat, datorită numărului foarte mare de pagini, dar și cuvintelor uneori greu de înțeles de toată lumea. În orice caz, specialiștii recomandă să o citești. Cu siguranța vei afla multe aspecte interesante, aspecte pe care nu le știai până acum.

 

 

 


Bia, primele semne de gelozie, în Casa iubirii! Concurenta i-a adus reproșuri dure lui Andrei, pentru ca a fost mult prea tandru cu Emma în camera roșie! „Am auzit că ai strâns-o foarte tare în brațe”

Andrei îi stârnește gelozia frumoasei Bia, după ce o va îmbrățișa pe Emma în camera roșie! „Mie nu-mi place să mă joc!” Iată ce reproșuri dure i-a adus concurenta lui Andrei!

Cookies