Benzina și motorina se scumpesc iar! Cu cât se vinde litrul de benzină și motorină vineri, 13 mai 2022

Author: Andrei Ionescu

Benzina și motorina se scumpesc și la final de săptămână

Sursa: pexels.com

Benzina și motorina înregistrau noi creșteri vineri, 13 mai 2022. Iată cât costă litrul de benzină și cel de motorină.

Vineri, 13 mai 2022 benzina standard se mai vindea în București cu același preț ca ieri doar la stația de alimentare Petrom de pe Bdul Constantin Brâncoveanu, nr. 97A, sector 4.

În rest prețul era în urcare față de ieri. Câteva stații de alimentare Lukoil din Capitală vindeau litrul de benzină standard cu 7.91 sau 7.92 lei, în rest celelalte benzinării vindeau litrul de benzină standard cu prețuri mai mari, în

urcare cu câțiva bani față de zilele precedente.

Benzina superioară se vinde cu un preț mai mare cu câțiva bani față de ieri. Litrul de benzină superioară costă vineri, 13 mai 2022, în Capitală, cel mai ieftin cu 8.07 lei, la două stații Lukoil.

Litrul de motorină standard se găsea cel mai ieftin tot cu 8.70 lei, dar doar la benzinăria Petrom de pe Bdul Constantin Brâncoveanu, nr.

97A, sector 4. În rest, litrul de motorină standard se vindea cu prețuri cuprinse între 8.77 și 8.90 lei.

Și litrul de motorină superioară costa, în general, mai mult vineri, 13 mai 2022. Cel mai ieftin litru de motorină superioară costa 9.06 lei, găsindu-se tot la benzinăria Petrom de pe Bdul Constantin Brâncoveanu, nr. 97A. În rest, litrul de motorină superioară se vindea în creștere cu câțiva bani față de zilele următoare, cu

prețuri cuprinse între 9.13 și 9.38 lei.

Citeste si: Nicio zi fără scumpiri la carburanți! Cât costă litrul de benzină și cel de motorină miercuri, 11 mai 2022

Citește și: Ce se întâmplă cu Theo Rose în ultimul trimestru?! Artista, în lacrimi: „Copilul meu nu știu ce are”

Motorina s-a scumpit cu circa 60% în ultimul an!

Prețurile la carburanți au luat-o razna în ultimul an. Potrivit datelor Uniunii Europene, motorina s-a scumpit în România, în ultimul an, cu circa 60%.

De la momentul în care UE a anunțat datele oficiale, iar creșterea înregistrată era de 59%, motorina a mai crescut cu câțiva bani.

Este cea mai mare creștere a prețului la motorină din întreaga Uniune Europeană.

Și românii care au mașina hybrid (benzină+GPL) au primit o lovitură puternică în ultimul an. Chiar dacă gazul este sensibil mai ieftin decât benzina și motorina, prețul lui a crescut cu 85% în ultimul an!

Preț carburanți 3 martie 2023: Prețuri mai mari la benzină și motorină. La cât a ajuns vineri litrul?

Prețul gazului a suferit modificări importante în contextul războiului din Ucraina. România depinde doar 20% de gazul din Rusia, dar chiar și așa suntem afectați, chiar dacă nu ca alte țări din UE.

În ultimul an și benzina a crescut cu circa 36%, potrivit datelor Institutului Național de Statistică (INS).

Citeste si: Ce se întâmplă cu prețul benzinei și cel al motorinei joi, 12 mai 2022, după mai multe zile de scumpire a carburanților!