Beneficiile practicii de Nirvana Yoga pentru copii  

,

Obiectivul principal al Centrului Nirvana Yoga din București este acela de a crea o societate mai bună, în care oamenii să poate trăi fericiți.  Cursurile de yoga pentru copii ajută la îndeplinirea acestui obiectiv. 

Maestrul Madhavacharyan, fondatorul Sistemului Nirvana Yoga, vorbește întotdeauna despre importanța practicii de yoga pentru copii, deoarece, la vârsta lor, aceștia pot asimila repede trăsături de caracter pozitive și pot construi o platformă comportamentală care să creeze o societate mai bună în viitor.

Yoga pentru copii – un prim pas către un stil de viață corect

Copiii, până la vârsta de 10-12 ani, nu au partea de subconștient activă. Acest lucru rezultă în abilitatea lor:

 • de a trăi în momentul prezent;
 • de a se putea concentra complet asupra lucrului pe care îl fac;
 • de a se bucura sincer, din inimă;
 • de a iubi deschis oamenii, natura și animalele;
 • de a primi energie universală prin practica de Nirvana Yoga, fără opoziția minții. 

Atunci când copiii cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani încep să practice Nirvana Yoga, învățând stilul de viață corect, bazat pe sănătate la nivel fizic, mental, emoțional și spiritual, în perioada adolescenței le va fi mai ușor să facă alegerile corecte și să evite obiceiuri negative precum fumatul, alcoolul și persoanele care îi pot influența negativ.

Informații despre practica de yoga pentru copii

Practica de yoga pentru copii diferă pe categorii de vârstă:

 • Între 4 și 7 ani, ședința de yoga durează 45 de minute și include: exerciții dinamice transformate în joacă, mișcări și posturi de yoga simple, jocuri care să le stimuleze atenția, să îi învețe să se concentreze, să lucreze individual și în echipa. Copiii învață să spună Namaste, să cânte sunetul OM și să stea în poziție de meditație;
 • Între 7 și 12 ani, ședința durează 60 de minute și include: exerciții dinamice, Salutul Soarelui, posturi de yoga, relaxare și jocuri de yoga. Obiectivele acestor cursuri de yoga pentru copii este să îi ajute să elimine stresul și tensiunile acumulate, să învețe să pună întrebări, să își observe corpul și schimbările care apar în momentul în care fac exerciții fizice; înțeleg ce este relaxarea mentală și cum se simte. Râsul, relaxarea și exprimarea liberă sunt încurajate. Îi ajută să își clădească încrederea de sine în fața grupului;
 • Între 12-16 ani, intrăm în perioada de adolescență. Ședințele durează 75 de minute și includ, pe lângă practicile de yoga enumerate mai sus, și tehnica de relaxare profundă, exerciții de respirație numite pranayama și meditație. Este aceeași practică de yoga ca la adulți. Îi ajută să gestioneze schimbările fiziologie, mentale și emoționale ale adolescenței și să rămână pe partea de gândire și acțiune pozitive.

Cercetările științifice au demonstrat faptul că yoga îi ajută pe copii să își îmbunătățească echilibrul, stamina, anduranța, iar pe partea mentală îi ajută să își îmbunătățească atenția, memoria, respectul de sine, performanță academică și comportamentul la școală.

Studiile susțin că poate reduce anxietatea și stresul la copii, ajutând la îmbunătățirea rezultatelor școlare pentru cei care suferă de ADHD, prin îmbunătățirea simptomelor centrale ale acestei afecțiuni, precum: lipsa atenției, hiperactivitatea și impulsivitatea.

Copiii care practică Nirvana Yoga se pot bucura, în plus, de:

 • eliminarea trăsăturilor de caracter negative, moștenite genetic sau aflate în structura corpului energetic;
 • oportunitatea de a interioriza un stil de viață benefic, bazat pe practica tehnicilor de yoga, mâncare Satwik (sănătoasă, benefică pentru minte și corp) și relaxare corectă. 

Practica de Nirvana Yoga pentru copii are loc:

 1. La Studioul Nirvana Yoga din Strada Batiste nr. 28, în fiecare zi de Sâmbătă, de la 16:30-17:30
 2. La sediul grădinițelor și școlilor cu program de opționale
 3. În Săptămâna Altfel, atât în școlile de stat, cât și în cele private 

Sursă:  https://www.health.harvard.edu

 

Citește-ne pe
Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Industria 4.0: Un institut caută riscuri de criminalitate cibernetică!

La Guvern se pregătește o măsură crucială: toate cifrele din noua Lege a bugetului de stat

Industria 4.0: Un institut caută riscuri de criminalitate cibernetică!

6500 oameni au murit pentru Cupa Mondiala din Qatar! Chiar asa e?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies