Bârsăuța – povestea celor mai izolați oameni din România, duminica aceasta, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”,

,

Duminica aceasta, de la ora 14:30, emisiunea “Asta-i România!” ne invită să aflăm povestea celor mai izolați români din țară. Este vorba despre patru oameni, singurii locuitori ai satului Bârsăuța, comuna Ileanda, județul Sălaj, ultimii care mai pot spune povestea cătunului care încet, încet dispare de pe harta României.

Singuri și uitați de lume, înconjurați de pustiu și case parasite, cei patru locuitori ai satului au învățat să supraviețuiască alături de sălbăticiunile pădurii și să își ducă viața în izolare.

În vârf de munte, locuitorii din Bârsăuța îl au aproape doar pe Dumnezeu, pentru că oamenii au uitat drumul până la ei. Așa își duc viața cei mai izolați dintre români, în România zilelor noastre.

Semnul “civilizaţiei” din Bârsăuţa se ivește după o oră de mers pe jos, iar în locul unde era odată intrarea în sat, acum se văd doar spini și buruieni. Dacă în urmă cu zeci de ani, satul număra cel puțin cincizeci de familii, iată că acum au mai rămas doar patru locuitori, singurii “prizonieri” ai unui loc pe care nu-l mai recunosc, altădată plin de oameni și de viață, devenit acum pustiu.

Viața e foarte grea în Bârsăuţa, și orice fruct, orice grăunță înseamnă încă o zi de supraviețuire.

Din păcate, țara noastră, numără, în prezent, peste 130 de sate total părăsite, deși ele încă figurează pe harta. La acestea se adaugă cel puțin alte 150, poate chiar 200 de cutune, în care mai trăiesc sub 10 suflete.

Tot în ediția de duminică, la “Asta-i România!”, aflăm povestea Eleonorei Zugun, fata fenomen care a pus pe jar savanții din toată Europa.

Românca a ajuns subiect de studiu în marile laboratoare de știință- după ce a băgat în sperieți un sat întreg. <Fata-diavol>, așa cum este cunoscută, avea puteri supranaturale. Rudele fetei, de care se leagă unul dintre cele mai investigate dosare de poltergeist din Europa, vorbesc astăzi, în exclusivitate, la “Asta-i România!”.

Nu ratați o ediție inedită “Asta-i România!”, duminică, de la ora 14:30, emisiune magazin prezentată de Mihai Ghiță, la Kanal D.  

 

Citește-ne pe
Citește și:

Eliminare surprinzatoare la Puterea dragostei! Cristina Mihaela a anuntat cine este Favoritul Saptamanii si cine paraseste casa iubirii! Iata ce mesaj a transmis Cutia Pandorei!

Aproape 700.000 de doze de Pfizer ajung în România: unde vor fi distribuite

BOMBA! Cine este IUBITA secreta a lui Culita Sterp? S-a aflat acum. E SCANDAL monstru

Rezultate Loto 6 din 49 duminica, 16 mai 2021. Numerele extrase astazi - Joker, Noroc LIVE

Live Stream Online „Survivor Romania” - Ediţia de duminica 16 mai 2021 -VIDEO. Reapar tensiuni in tabara Razboinicilor dupa plecarea lui Sorin!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies