Barem simulare Limba Română Bacalaureat 2022. EDU.RO a anunțat cum se rezolvau subiectele de la simulare Română BAC 2022 pentru nota maximă. Grila de corectare EDU.RO

Author: Andrei Ionescu
Actualizat: 25 dec 2022, 02:30

Simularea pentru BAC 2022 a început luni cu proba de limba și literatura română. Iată ce BAREM edu.ro au subiectele date la română la Simulare Bac 2022.

Simulare

BAC 2022 a început oficial luni, cu proba la limba și literatura română. Iată ce BAREM au subiectele care s-au dat la limba și literatura română la simularea pentru Bacalaureat 2022, potrivit edu.ro.

UPDATE 15:00 Edu.ro a publicat baremul de corectare de la proba de limba și literatura română de la SIMULARE BAC 2022

Iată Baremul de corectare Edupedu.ro  pentru proba de limba și literatura română de la Simulare BAC 2022.

Află cum trebuia să rezolvi subiectele pentru nota 10.

 

 

Portalul edupedu.ro a publicat oficial subiectele de la Simulare BAC 2022 română, profilurile tehnologic și uman:

Subiecte simulare Română BAC 2022- profil real

La Subiectul numărul 3 de la proba de limba și literatura română, profilul real a picat Poezia. Candidații la Simulare BAC 2022 au avut de efectuat la subiectul 3 de la proba de limba și literatura română un eseu pe baza unei poezii de Tudor Arghezi.

Subiecte simulare Română BAC 2022- profil uman

La Subiectul numărul 3 de la proba de limba și literatura română, profilul real a picat Poezia.

Candidații la Simulare BAC 2022, proba de limba și literatura română, au avut de redactat un eseu pe baza unei poezii de Ion Barbu.

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta

Barem simulare Limba Română BAC 2022  

Accesul în sala de examen de la simulare BAC 2022 limba română s-a făcut până la ora 08:30. Candidații la proba de limba și literatura română de la simulare BAC 2022 au avut 30 de minute pentru a se pregăti de proba propriu-zisă. La ora 09:00 s-au deschis subiectele sigilate și s-au împărțit fiecărui candidat, după care s-a trecut la rezolvarea efectivă a subiectelor.

Citeste si: Simulări BAC 2022, calendarul complet al probelor. Pe ce dată vor susține elevii simulările examenului de Bacalaureat în anul 2022

Fiecare candidat a primit o foaie ștampilată de ciornă. Ca și la BAC 2022, la simulare BAC 2022 supravegherea candidaților la examen s-a făcut tot audio-video în timpul celor 3 ore destinate examenului. Ca în fiecare an, au existat și situații de candidați care au fost eliminați din sală. 

Scopul examenului de simulare BAC 2022 este de a-i familiariza pe candidații la BAC 2022 cu acest tip de examen. Este o pregătire foarte bună pentru viitorii candidați la BAC 2022, subiectele fiind asemănătoare cu cele pe care absolvenții clasei a XII-a vor trebui să le rezolve și la BAC 2022. 

Cum se rezolvă subiectele la simulare Limba Română BAC 2022. Grila de corectare

Iată cum trebuia să rezolvați subiectele la proba de limba și literatura română de la SIMULARE BAC 2022, pentru a lua nota maximă, 10. Punctajul maxim la proba de limba și literatura română este același ca și la celelalte probe scrise: 100 de puncte. 

Nota finală a candidatului se obține împărțind punctajul la 10. 

Este același sistem ca și la Bacalaureat, iar subiectele sunt exact de același tip. Singura diferență este că mai sunt circa 2 luni și jumătate din anul școlar 2021-2022, iar la BAC 2022 se vor adăuga subiecte. 

Baremul de corectare pentru Simulare BAC 2022, proba de limba și literatura română va fi publicat pe portalul Ministerului Educației, edupedu.ro.

Calendar simulare BAC 2022: Ce probe mai urmează pentru candidați

Examenul de simulare BAC 2022  a început oficial astăzi, cu proba de Limba și Literatura Română. Candidații la simulare BAC 2022 vor avea câteva zile pline, fiecare examen dându-se la o zi distanță de celălalt. 

Ca în fiecare an, simularea a început cu proba de limba și literatura română și va urma cu proba obligatorie a profilului. Iată calendarul complet al simulării pentru Bacalaureat 2022:

  • 28 martie 2022 – Simulare proba E a) – Limba și literatura română;
  • 29 martie 2022 – Simulare proba E c) – proba obligatorie a profilului;
  • 30 martie 2022 – Simulare proba E d) – proba la alegere a profilului și specializării
  • 31 martie 2022 – Simulare proba E b) – Limba și literatura maternă;
  • 14 aprilie – afișarea rezultatelor

Ce subiecte au picat la BAC, la Română, în anii precedenți

La fel ca și anii trecuți, structura probei la limba și literatura română de la simulare BAC a rămas aceeași.

La subiectul I candidații la simulare BAC 2022 română au avut de citit un text și de răspuns la mai multe întrebări pe baza acestuia. 

La fel, la subiectul cu numărul II s-a dat un text, iar candidații trebuia să scrie un text mai scurt în care să demonstreze că l-au înțeles.

Subiectul cu numărul III, cel mai amplu, a constat un eseu bazat pe pregătirea teoretică pe care au avut-o până acum, când ne apropiem de vacanța de Paște a anului școlar 2021-2022. 

Barem simulare Română BAC. Ce s-a dat anul trecut la proba de limba și literatura română

În 2021, la simulare Bacalaureat, la proba de limba și literatura română, la subiectul I candidații au primit un text de Jean Bart, "Mărturisiri literare", în care scriitorul român îi evoca pe marii Mihai Eminescu și Ion Creangă. La subiectul cu numărul II candidații de la simulare BAC 2021, proba de limba și literatura română au primit un text al marelui  I.L. Caragiale, "Conu Leonida față cu reacțiunea".

Citeste si: Simulare Bacalaureat 2022. Pe ce dată au loc simulările la BAC 2022. Calendarul complet al probelor

Bacalaureat 2022. Modele de subiecte la matematică pentru BAC 2022. Cum se pot pregăti elevii de clasa a XII-a pentru proba obligatorie a profilului

La subiectul cu numărul 3 candidații la simulare BAC 2021 română au avut de redactat un eseu în care să prezinte particularități de construcție a personajului într-un text narativ studiat aparținând lui Ioan Slavici. 

Baremul pentru subiectele de română de la simulare BAC a fost structurat, ca și la simulare BAC 2022, în felul următor: 50 de puncte (cele mai multe) pentru subiectul I, 10 puncte pentru subiectul II și 30 de puncte pentru subiectul III. Din oficiu s-au acordat 10 puncte, ca și acum, la simulare BAC 2022 română.

SURSA: edu.ro

 


Singuri pe marginea prăpastiei otrăvite! Localnicii satului blestemat din Munții Apuseni au fost obligați să își lase în urmă casele și să se mute tot mai sus! Iată povestea tulburătoare a soților Dumitraș!

Echipa emisiunii Asta-i România a ajuns în Munții Apuseni, în locul în care odată se afla satul Geamăna, care a fost înghit de apa otrăvită, provenită de la cariera de cupru.

Cookies