Banii chiar trebuie spalati! Oamenii de stiinta au aratat ce se afla de fapt pe bancnote si monede! O sa te speli pe maini dupa ce citesti asta

,

Un experiment simplu a aratat cat de murdari si periculosi sunt banii pe care ii manevram zilnic.

 

Mii de colonii de bacterii au fost descoperite  pe bancnote si pe monede alese la intamplare, din portofelele celor care au realizat studiu, studenti la Universitatea din Surrey, Marea Britanie.
In timpul experimentului, banii au fost scufundati in geloza, o substanta care accelereaza cresterea bacteriilor. Astfel, mii de colonii au fost scoase la iveala. Majoritatea microbilor erau inofensivi pentru oamenii sanatosi, insa au fost descoperite si colonii de MRSA (variatie a stafilocolului auriu rezistenta la antibiotice), salmonella sau alte bacterii care pot provoca toxiinfectii alimentare.
Doctorul Simon Park, coordonatorul studiului, a declarat ca "am descoperit ca banii adapostesc mii de bacterii. Trec din mana in mana, ajung in portofele, unde au conditiile perfecte pentru a creste iar noi adesea uitam sa ne spalam pe maini"

Mii de colonii de bacterii au fost descoperite pe bancnote si pe monede alese la intamplare, din portofelele celor care au participat la studiu, studenti la Universitatea din Surrey, Marea Britanie.

In timpul experimentului, banii au fost scufundati in geloza, o substanta care accelereaza cresterea bacteriilor. Astfel, mii de colonii au fost scoase la iveala. Majoritatea microbilor erau inofensivi pentru oamenii sanatosi, insa au fost descoperite si colonii de MRSA (variatie a Stafilococului auriu rezistenta la antibiotice), Salmonella sau alte bacterii care pot provoca toxiinfectii alimentare.

Doctorul Simon Park, coordonatorul studiului, a declarat: "am descoperit ca banii adapostesc mii de bacterii. Trec din mana in mana, ajung in portofele, unde au conditiile perfecte pentru a creste iar noi adesea uitam sa ne spalam pe maini"

 

 

Citește și:

Cum îți alegi vopseaua de păr în funcție de culoarea și textura tenului

SONDAJ - Se strânge lupta în SUA: Trump a micșorat decalajul față de Joe Biden

Cele mai bune 5 medicamente pentru durere recomandate de doctorul Andrew Moore, de la Spitalul ”John Radcliffe”, din Oxford

Tipuri de tunsori pentru păr creț și față rotundă

Adevărul nespus despre dovlecei. Ce greșeală fac toți românii când cumpără dovlecei


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies