BACALAUREAT 2014, sesiunea de toamna. Absolventii de liceu sustin azi proba scrisa la limba romana

Peste 39.000 de absolventi de clasa a XII-a vor sustine, luni, proba scrisa la Limba si literatura romana, din cadrul bacalaureatului 2014, sesiunea august - septembrie, informeaza Ministerului Educatiei Nationale.

Proba se va desfasura in 208 centre de examen, iar lucrarile vor fi evaluate in 76 de centre de evaluare. La aceasta proba s-au inscris 39.091 de absolventi de clasa a XII-a, dintre care 29.616 sunt din promotia curenta si 9.475 din promotiile anterioare, precizeaza sursa citata, informeaza Agerpes.

Sesiunea august - septembrie va continua marti, 26 august, cu examenul la Limba si literatura materna E) b). Proba obligatorie a profilului E) c) va avea loc pe 27 august, iar cea la alegere a profilului si specializarii E) d) pe 29 august.

Afisarea rezultatelor se va face pe data de 1 septembrie, pana la ora 12.00, urmand ca, in aceeasi zi, sa fie depuse contestatiile, in intervalul orar 12.00 -16.00. Solutionarea contestatiilor se va realiza intre 2 si 3 septembrie, iar rezultatele finale vor fi facute publice pe 4 septembrie.

Ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, a cerut ''toleranta zero'', rigoare si respectarea stricta a regulamentelor. Procentul de promovabilitate la prima sesiune a examenului de bacalaureat in Capitala, dupa contestatii, a fost de 58,33%.

 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate