BACALAUREAT 2014, sesiunea de toamna. Absolventii de liceu sustin azi proba scrisa la limba romana

,

Peste 39.000 de absolventi de clasa a XII-a vor sustine, luni, proba scrisa la Limba si literatura romana, din cadrul bacalaureatului 2014, sesiunea august - septembrie, informeaza Ministerului Educatiei Nationale.

Proba se va desfasura in 208 centre de examen, iar lucrarile vor fi evaluate in 76 de centre de evaluare. La aceasta proba s-au inscris 39.091 de absolventi de clasa a XII-a, dintre care 29.616 sunt din promotia curenta si 9.475 din promotiile anterioare, precizeaza sursa citata, informeaza Agerpes.

Sesiunea august - septembrie va continua marti, 26 august, cu examenul la Limba si literatura materna E) b). Proba obligatorie a profilului E) c) va avea loc pe 27 august, iar cea la alegere a profilului si specializarii E) d) pe 29 august.

Afisarea rezultatelor se va face pe data de 1 septembrie, pana la ora 12.00, urmand ca, in aceeasi zi, sa fie depuse contestatiile, in intervalul orar 12.00 -16.00. Solutionarea contestatiilor se va realiza intre 2 si 3 septembrie, iar rezultatele finale vor fi facute publice pe 4 septembrie.

Ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, a cerut ''toleranta zero'', rigoare si respectarea stricta a regulamentelor. Procentul de promovabilitate la prima sesiune a examenului de bacalaureat in Capitala, dupa contestatii, a fost de 58,33%.

 

 

Citește și:

20 de citate înțelepte care te vor face să gândești dintr-o altă perspectivă

'Invitați' neașteptați la o logondă: polițiștii și jandarmii au descins la un restaurant, unde mai mulți oameni îi celebrau pe doi tineri căsătoriți

Rețetă de măsline pane. Cum se fac, de fapt, acestea și ce tip de măsline trebuie să folosești

Cu cine s-a iubit Zoia, singura fata a lui Nicolae Ceausescu

Mesaje, SMS-uri și felicitări deosebite de Sfânta Maria. Acum chiar se spune la mulți ani celor care poartă numele de Maria sau Marian


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies