BACALAUREAT 2014: Candidatii sustin astazi proba scrisa la limba romana

,

Astazi are loc prima proba scrisa din cadrul sesiunii iunie 2014 a Bacalaureatului, la disciplina de Limba si literatura romana.

Sunt asteptati sa participe la aceasta proba 143.968 de absolventi, dintre care 129.827 din promotia curenta, iar alti 14.141 din promotiile anterioare, potrivit informatiilor transmise de Ministerul Educatiei.

Absolventii BAC 2014 vor avea, in functie de profilul si filiera pe care le-au urmat in invatamantul liceal, doua tipuri de subiecte.

Astfel, absolventii filierei teoretice - profilul umanist si cei ai filierei vocationale - profilul pedagogic, vor avea acelasi tip de subiecte, iar absolventii filierei teoretice - profil real, ai filierei tehnologice si ai filierei vocationale - toate profilurile cu exceptia celui pedagogic, vor primi alte tipuri de subiecte.

Marti, 1 iulie, absolventii clasei a XII-a vor participa la proba scrisa de Limba si literatura materna, iar miercuri, 2 iulie, la proba scrisa obligatorie a profilului. Vineri, 4 iulie, se va desfasura proba scrisa la alegere a profilului si specializarii.

Afisarea rezultatelor va avea loc in data de 7 iulie (pana in ora 12:00). in aceeasi zi, vor putea fi depuse contestatii (intre orele 12:00 - 16:00). Acestea urmeaza a fi solutionate in perioada 8 - 10 iulie. Rezultatele finale vor fi anuntate in data de 11 iulie.

Sursa: Mediafax.

 

Citește și:

5 lucruri neobișnuite despre plantele carnivore

CE avertizează că NU sunt doze suficiente pentru vaccinarea tuturor europenilor împotriva Covid

O adolescenta de 14 ani a descoperit un tratament care ar putea opri pandemia de coronavirus

Mama Alexandrei Macesanu: "Multumesc statului roman ca ne-a gasit copilul si ne si amendeaza!" Cazul Caracal, inca o contestatie respinsa spre disperarea parintilor...

Cum se face dulceața de ardei iute. Iată rețeta cea mai comună


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies