BAC 2020: o noua informare de la Ministerul Educatiei! Ce se intampla cu examenul de Bacalureat din acest an

,
Ministrul Educatiei, Monica Anisie
Ministrul Educatiei, Monica Anisie

BAC 2020: Ministrul Educatiei, Monica Anisie, a facut un nou anunt referitor la examenul de Bacalaureat din acest an.


In articol:

Potrivit unui comunicat de presa, oficialul a aprobat prin ordin de ministru revizuirea programelor de examen pentru Evaluarea Nationala si Examenul National de Bacalaureat.

Astfel, acestea se vor sustine fara sa mai includa materia aferenta semestrului al II-lea din acest an scolar, potrivit edupedu.ro.

Ordinul de ministru urmeaza sa fie publicat in Monitorul Oficial, iar ulterior ministrul Educatiei, Monica Anisie, va prezenta oficial noile programe.

Citeste si: BAC 2020: anunt oficial! Cand se da Bacalaureatul in acest an

Citeste si: Ministrul Educației, anunț important. Când ar putea avea loc probele scrise ale Evaluării Naționale și ale Bacalaureatului? Iată cum se schimbă materia pentru examene

BAC 2020: comunicatul oficial al Ministerului Educatiei

Ministrul Educatiei, Monica Anisie
Ministrul Educatiei, Monica Anisie

Iata comunicatul oficial emis de Ministerul Educatiei:

“Au fost aprobate noile programele pentru examenele nationale

Monica Anisie, ministrul educatiei si cercetarii, a aprobat prin ordin de ministru revizuirea programelor de examen pentru Evaluarea Nationala si Examenul National de Bacalaureat, fara continuturi aferente semestrului al II-lea al anului scolar in curs. Aceasta masura a fost agreata si cu partenerii educationali, reprezentantii elevilor, studentilor, parintilor, cadrelor didactice si reprezentantii Consiliului National al Rectorilor, in vederea finalizarii cu succes a anului scolar 2019-2020.

Ordinul de ministru a fost transmis luni, 13.04.2020, catre Monitorul Oficial al Romaniei si, imediat ce acesta va fi publicat, Ministerul Educatiei si Cercetarii va posta noile programe, astfel:

pentru Evaluarea Nationala pentru absolventii clasei a VIII-a in anul scolar 2019-2020 la disciplinele limba si literatura romana, limba si literatura materna (pentru elevii apartinand minoritatilor nationale, care

au urmat cursurile gimnaziale in limba materna) si matematica;

sala de clasa
sala de clasa

pentru Examenul National de Bacalaureat 2020 la disciplinele limba si literatura romana, limba si literatura materna (pentru elevii de la toate filierele, profilurile si specializarile, care au urmat studiile liceale intr-o limba a minoritatilor nationale), matematica, istorie, fizica, chimie, biologie, informatica, geografie, logica, argumentare si comunicare, psihologie, economie, sociologie si filosofie.

„Prin elaborarea acestui ordin se asigura egalitatea de sanse pentru toti elevii care vor absolvi invatamantul gimnazial, respectiv liceal, dar si o evaluare obiectiva, la nivel national, a competentelor specifice formate/dezvoltate, dar si a continuturilor corespunzatoare parcurse de elevi

pe parcursul invatamantului gimnazial/liceal, respectiv in clasa a VIII-a/a XII-a pana la finalizarea semestrul I al anului scolar 2019-2020”, a declarat Monica Anisie, ministrul educatiei si cercetarii.

Reamintim ca Ministerul Educatiei si Cercetarii pune la dispozitia elevilor, saptamanal, cate cinci teste de antrenament pentru pregatirea in aceasta perioada de suspendare a cursurilor, in vederea sustinerii examenelor nationale. Acestea sunt formulate in concordanta cu noile programe, iar urmatorul set de teste de antrenament va fi publicat in data de 22 aprilie 2020”, se arata in comunicatul emis de Minsiterul Educatiei.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Anunțul momentului pentru părinți! Ce se întâmplă cu alocațiile copiilor? Florin Cîțu: "Am un gust amar"

BNR: 'Un lucru care ne frapează este cel vizând sectorul guvernamental. Aici să ştiţi lucrurile aproape că deranjează'

Horoscop Cristina Demetrescu. Cum este afectată fiecare zodie în parte de Mercur Retrograd în această perioadă. Eclipsa de soare vine cu probleme mari

La oră trebuie să fie elevii în clasă la proba de matematică. Evaluarea Națională 2021

Cât este alocația pentru copii în România? Valoarea la care vor ajunge alocațiile după ce vor fi majorate

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies