AVETI GRIJA! Iata ce pericole se ascund in BEREA cu arome

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 08 oct 2020, 14:10

Nicio zi fara bere! Pe timp de vara, bautura acidulata nu lipseste de pe mesele romanilor.

V-ati intrebat vreodata ce substante se ascund în berile cu arome si daca nu cumva va pun sanatatea în pericol?
Teoretic, berea e un produs natural. Ar trebui sa contina  apa, drojdie si hamei. Nimic in plus, nimic in minus. Insa, de la teorie pana la practica, mereu e cale lunga. Din dorinta de a difersifica sortimentele de bere,  si a-si rotunji profitul, producatorii au adaugat la reteta clasica diferite arome si stabilizatori.

Pe scurt, binecunoscutele E-uri.

„Indulcitori artificiali, cu acesulfam si arspartam. Acestea le confera o valoare calorica ceva mai mica. ”, ne explica nutritionistii.

„Alcoolul din aceste bauturi poate fi foarte greu metabolizat de catre ficat si chiar poate sa imbolnaveasca, in timp, ficatul.”, avertizeaza Mencinicopschi.

Luam un singur exemplu. Citim eticheta uneei beri, alese in mod aleator.

Scrie negru pe alb ca are in compozitie si aditivi periculosi!

Un raport al Administratiei Alimentelor si Medicamentelor din Statele Unite ale Americii arata ca peste 75 la suta din reactiile adverse reclamate de aditivii sintetici se datoreaza ASPARTAMULUI.  Pe langa aceasta substanta, in berile cu mix de fructe gasim mult zahar, arome, coloranti si  stabilizatori, spun specialistii.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Odata

imbolnavit ficatul, acesta incepe sa produca acel colesterol rau, de care am auzit si, evident, in acest moment creste riscul de boli vasculare. Efectele sunt sistemice, in momentul in care apare o suferinta a ficatului.”, explica Mencinicopschi. E drept, toate substantele sunt trecute pe etichetele produselor. Dar oare cati romani se uita ce e scris pe spatele sticlei si mai ales, cati dintre ei sunt cunoscatori? In plus, Mencinicopschi ne spue un secret: „ O bere de calitate si autentica nu va fi ambalata la pet.
Intotdeauna va fi ambalata la sticla. ”

Anul trecut, un an nu tocmai bun pentru industria berii, un roman a baut, in medie, 81 de litri de bautura acidulata. In topul preferintelor a fost si va ramane mereu berea blonda. Iar daca nu a fost blonda, obligatoriu a fost ieftina.

Majoritatea romanilor se gandesc mai intai la cati bani dau pe un produs si mai apoi la calitate.

Pentru ca la un buget mic, fiecare leu conteaza. Medicii spun ca berea te racoreste pe moment, dar boala poate sa apara mai tarziu! Conteaza de fiecare data, calitatea si sortimentul ales!

 

Taguri: