Avertizare pentru toți românii care merg în Grecia! Risc ridicat de incendii, ploi torenţiale şi furtuni puternice

,

Anunț important pentru toți românii care vor dă meargă în Grecia! Ministerul Afacerilor Externe avertizează.


In articol:

Este risc ridicat de incendii de vegetaţie, dar şi ploi torenţiale şi furtuni puternice.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau doresc să călătorească în Republica Elenă că Secretariatul General de Protecţie Civilă avertizează cu privire la existenţa unui risc ridicat de incendii de vegetaţie (grad 4 din 5) pentru data de 15 august, pe fondul temperaturilor ridicate şi a intensificării vântului, pentru Insulele Ionice.

În acelaşi timp, MAE informează cetăţenii români care se află sau doresc să călătorească în Republica Elenă că Serviciul de Meteorologie local a prognozat, pentru perioada 15-16 august, ploi torenţiale, furtuni puternice şi căderi de grindină.

Principalele zone afectate vor fi: Macedonia (Chalkidi, în special în data de 16 august), Tracia (Samothraki), Thessalia (Insulele Sporades – în special în data de 16 august).

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României în Republica Elenă: +302106728879 si cel al oficiului consular la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) si preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie si telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României la Atena :+306978996222 si cel al Consulatului General al României la Salonic ;+306906479076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, https://infocrisis.gov.gr/?lang=en, pentru situaţii de criză pe teritoriul Republicii Elene, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreste în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

sursa: capital.ro

Citeste si: Se dau bani! 6.500 de lei începând de luni pentru toţi românii! Primul venit, primul servit

Citeste si: Află cui trebuie să-i spui LA MULŢI ANI, de Sfânta Maria

Citeste si: Sfânta Maria 2019: MESAJE și URĂRI pentru familie, colegi, prieteni. Pentru toți cei care-şi sărbătoresc ziua numelui

 

Citește-ne pe
Citește și:

Sfânta Maria 2019. Tradiţii: Ce este interzis să faci de Adormirea Maicii Domnului

Instanța a decis: Polițistul nu te mai poate amenda dacă ai uitat acasă asigurarea RCA

Horoscop Cristina Demetrescu. Cum este afectată fiecare zodie în parte de Mercur Retrograd în această perioadă. Eclipsa de soare vine cu probleme mari

Tatăl Luizei a primit o scrisoare șocantă: Nu mai căutați fetele, sunt moarte

Horoscop 15 august 2019. Zodia care va avea probleme cu banii: Ce nu are voie să facă

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies