AVERTIZARE METEO. Cod galben de ploi si inundatii. Vezi ce judete sunt afectate!

,

Meteorologii au mentinut codurile galbene de ploi si inundatii in Timis, Caras-Severin si Mehedinti.

Codurile galbene de ploi si inundatii emise sambata sunt mentinute, pana luni, in Timis, Caras-Severin si Mehedinti, in timp ce judetele Arad si Dolj ies de sub atentionari, potrivit meteorologilor si hidrologilor. Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) si Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) au actualizat, duminica, atentionarile cod galben emise sambata, informeaza Mediafax.

Astfel, codul galben de ploi este mentinut, pana luni la 10.00,

in Timis, Caras-Severin si Mehedinti, in timp ce judetele Arad si Dolj sunt scoase de sub atentionare. Potrivit ANM, pana luni la 10.00, in special in vestul judetelor Timis, Caras-Severin si Mehedinti, vor fi averse, care vor avea si caracter torential, intensificari ale vantului si conditii de grindina. Aceste fenomene meteo vor fi mai frecvente duminica seara si in noaptea de duminica spre luni. Cantitatile de apa vor depasi, local, 25-30 de litri pe metru patrat si, izolat, 50-60 de litri pe metru patrat.

De asemenea, codul galben de inundatii emis sambata este mentinut, pana luni la 14.00, pe rauri din Timis, Caras-Severin si Mehedinti, in timp ce judetele Arad si Dolj ies de sub atentionare, potrivit INHGA.

Astfel, in intervalul duminica, ora 12.00- luni, ora 14.00, se pot produce la nivel local scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici, cu posibile efecte de inundatii locale, si cresteri importante de debite si niveluri cu posibile depasiri ale cotelor de atentie pe unele rauri din bazinele hidrografice: Bega Veche, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna (judetele Timis si Caras-Severin), afluentii mici ai Dunarii din judetele Caras-Severin si Mehedinti, Blahnita si Drincea (judetul Mehedinti) si afluentii Motrului din judetul Mehedinti.Aceste fenomene se pot produce cu probabilitate si intensitate mai ridicata pe afluentii mici ai Dunarii de pe sectorul amonte Drobeta Turnu-Severin, precum si pe unele rauri mici din judetele Caras-Severin si Mehedinti, se mai precizeaza in actualizarea atentionarii emise sambata de INHGA.

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

UK: Regina Elisabeta a II-a a avut cancer în ultimii ani: „Adevărul este că Majestatea Sa a știut întotdeauna că timpul care i-a mai rămas era limitat”

Operațiunea Admiral: Peste 200 de percheziții efectuate de EPPO, cea mai mare fraudă de tip 'carusel' în materie de TVA din UE

UK: Regina Elisabeta a II-a a avut cancer în ultimii ani: „Adevărul este că Majestatea Sa a știut întotdeauna că timpul care i-a mai rămas era limitat”

Două bancomate din Constanța au fost aruncate în aer. Cine sunt suspecții care au dat lovitura

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies