Avertizare meteo: COD GALBEN de ninsori si vant! Vezi de cand revine viscolul

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de intensificari ale vantului si ninsori viscolite in 22 de judete, valabila de duminica de la ora 16.00 pana luni la ora 12.00.

Vor fi ninsori in zonele de munte, iar vantul va atinge la rafala viteze de 45-55 km/h si izolat 80-90 km/h, viscolind zapada.

Potrivit avertizarii transmise de Administratia Nationala de Meteorologie, incepand din 11 ianuarie, ora 16.00, pana in 12 ianuarie, ora 12.00, in toate zonele de munte va ninge, iar vantul va avea intensificari cu viteze care, pe crestele inalte, mai ales ale Carpatilor Meridionali si de Curbura, vor depasi 80-90 de kilometri pe ora la rafala, viscolind si troienind zapada.

In restul teritoriului, vantul va sufla cu viteze de 45-55 de kilometri pe ora, iar in Oltenia se vor atinge 60-70 de kilometri pe ora la rafala. in judetele avertizare vor fi precipitatii slabe, predominant ninsoare in regiunile intracarpatice si in nordul Moldovei si mai ales ploi in sud si sud-est, in unele zone fiind posibila producerea de polei.

Avertizarea cod galben a fost emisa pentru judetele Caras-Severin, Hunedoara, Gorj, Valcea, Arges, Dambovita, Prahova, Buzau, Vrancea, Bacau, Neamt, Suceava, Maramures, Bistrita-Nasaud, Mures, Harghita, Covasna, Brasov, Sibiu, Alba, Cluj si Bihor.

Sursa: Mediafax.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
`
Setari de confidentialitate