AVERTIZARE: Codul PORTOCALIU de inundatii a fost prelugint!

AVERTIZARE: Codul PORTOCALIU de inundatii a fost prelugint!

Codul portocaliu care vizeaza raurile din Bihor a fost prelungit pana la ora 12:00. Potrivit Institutului National de Hidrologie si Gospodarie a Apelor avertizarea a fost instituita si pentru alte cursuri de apa din acelasi judet, dar si pentru Satu Mare.

Astfel, atentionarea emisa sambata, care a fost valabila pana duminica la ora 10:00 a actualizat anuntul.

 

Asadar, pana luni la ora 12:00, codul portocaliu pe mentine pe Holos (afluent al Crisului Negru) si pe Crisul Negru, sector aval confluenta raul Holod-statia hidrometrica Tinca (judetul Bihor).

 

Aceeasi avertizare este instituita, tot pana luni la 12.00, pentru râul Crasna pe sectorul aval Craidorolt (sector indiguit) din judetul Satu Mare si pe Crisul Negru, sector Tinca - Talpos îndiguit) din Bihor, potrivit INHGA.

 

De asemenea, se mentine codul galben pe râurile din bazinele: Bega Veche, Bega, Bârzava, Moravita, Caras (judetele Timis si Caras Severin), Viseu, Iza, Tur, Lapus (judetele Satu Mare si Maramures), Crasna (amonte Craidorolt), Barcau, Crisul Repede, Crisul Negru (amonte Tinca si aval Talpos), Crisul Alb, Aries (judetele: Salaj, Satu Mare, Bihor, Cluj, Arad, Hunedoara si Alba).

 

Codul galben se instituie, conform aceleiasi actualizari, pe raurile din bazinul Somesul Mare (judetul Bistrita Nasaud) si pe râul Somes pe sectorul Dej - Aciua (judetele Cluj, Salaj si Maramures).

 

INHGA mai precizeaza ca a fost ridicat codul galben ce viza ceilalti afluenti ai Crisului Negru avertizati anterior (Briheni, Crisul Pietros, Valea Rosie, Topa, Beliu, Sartis) din judetele Bihor si Arad.

 

Sursa: Mediafax

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate