AVERTISMENT pentru parintii care dorm cu bebelusul in pat!

Specialistii sustin ca dormitul parintilor in acelasi pat cu bebelusul creste riscul de moarte prematura a micutului.

Specialistii sustin ca parintii care obisnuiesc sa doarma in pat cu bebelusii care au pana intr-un an ar trebui sa stie ca acest lucru creste riscul aparitiei de boli cronice si chiar moarte prematura. In situatia in care unul din parinti este alcoolic, ia droguri, fumeaza, sau sufera de vreo boala, copilul trebuie sa doarma singur, in patut.

De asemenea, bebelusii care dorm cu parintii se imbolnavesc mai usor decat cei care dorm singuri in patut deoarece pot lua mult mai usor virusi sau bacterii de la parinti. Un sugar pana in varsta de un an trebui sa aiba camera lui, dar mai ales patutul lui. Parintii il pot lovi involuntar in timpul somnului, iar loviturile, chiar daca nu prezinta semne pe corp, pot avea efecte negative asupra organelor interne ale micutului.

Multi parinti, in special mamele, prefera sa doarma cu bebelusul in pat deoarece le este mai comod sa-l alapteze pe timpul noptii, altii pentru ca asa le place sau pentru ca se simt puternic atasati de copil, este cazul celor care devin parinti pentru prima oara, in timp ce unii dorm cu sugarul in pat pentru ca nu au alt spatiu unde sa-i amenajeze o camera sau un patut.

Pe langa riscul de a contacta o serie de boli, micutii se vor obisnui mai tarziu sa adorma numai daca parintii le sunt alaturi, ceea ce poate cauza grave probleme de atasament mai tarziu, deoarece un copil trebuie sa manifeste dorinta de independenta, dar si de intimitate fata de parintii lui. Lipsa spatiului personal poate incetini procesul de dobandire a autonomiei, iar copilul poate ramane in stadiul de depedenţa fata de parinti un timp indelungat.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
`
Setari de confidentialitate