Avertisment cutremurator lansat de medicul pneumolog, Nicoleta Birca: Coronavirusul a devenit mai agresiv, probabil a suferit mutatii! Pacientii vin cu forme mai severe ale bolii!

,

Medicii care trateaza de cinci luni pacientii infectati cu noul coronavirus descopera noi efecte pe care le produce infectia in organism.


In articol:

Avertisment cutremurator lansat de medicul pneumolog, Nicoleta Birca, sefa sectiei de Pneumologie a Spitalului Judetean din Buzau: S-au inmultit cazurile cu afectare pulmonara, iar virsulul este mai agresiv. Dupa cinci luni de la declansarea pandemiei, medicii care trateaza pacientii infectati cu noul coronavirus au descoperit noi efecte pe care le produce infectia in organism. 

Avertisment cutremurator lansat de medicul pneumolog, Nicoleta Birca: Coronavirusul a devenit mai agresiv!

Nicoleta Bircă, medicul pneumolog: "Virusul este mai agresiv. Asta am observat noi, medicii care tratăm pacienții COVID. În ultima perioadă cazurile au devenit din ce în ce mai severe.
Dacă inițial am avut primul val de pacienți asimptomatici sau cu forme ușoare, din ce în ce cazurile au devenit mai severe, din ce în ce mai des cu afecțiuni pulmonare, deci problema este foarte serioasă.
Am avut pacienți care s-au prezentat la debut cu accident vascular cerebral și ulterior am descoperit că de fapt aveau infecție SARS CoV-2. Am stabilit diagnosticul pe bază de tomograf computer, deci aveau și leziuni pulmonare și test COVID pozitiv. Este clar că debutul a fost un AVC, dar acesta a fost cauzat de coronavirus.
De asemenea, sunt leziuni hepatice pe care le-am întâlnit inclusiv la pacienți cu forme ușoare."

"Nu putem să ne culcăm pe o ureche - să spun așa – că vom face o formă ușoară, pentru că nu avem de unde să știm. Practic, virusul atacă toate organele și sunt din ce în ce mai puțini cu forme ușoare. Nu avem de unde să știm ce formă vom face. Din păcate nu are legătură cu comorbiditățile pacienților. Am avut pacienți tineri, fără niciun fel de altă problemă de sănătate și care la un moment dat, undeva între zilele 5 și 10 au avut o evoluție proastă, au necesitat oxigen sau chiar transfer în terapie intensivă.
La nivel pulmonar apar niște zone de inflație, ca urmare a luptei organismului de învinge acest virus. Aceste zone de inflamație, din ce în ce mai mari practic împiedică schimbul gazos, deci oxigenul nu mai pătrunde în alveolele pulmonare, dioxidul de carbon nu mai este eliminat așa cum trebuie și pacientul resimte acea nevoie de aer, lipsă de aer, dispnee, cum o numim noi în limbaj medical, care poate fi mai mult sau mai puțin gravă.
Această lipsă de aer, de cele mai multe ori îi aduce la camera de gardă, necesitând oxigeno-terapie, sau, mai grav, ajung la Terapie Intensivă intubați. Cam asta ar fi la nivel pulmonar. Pe lângă asta se pot produce diferite infecții bacteriene, dezvoltând pneumonii bacteriene și așa mai departe. Deci este o boală serioasă.", a mai adaugat medicul penumolog, Nicoleta Birca. (sursa: digi24.ro)

Citeste si: Ce se întâmplă cu pacienții vindecați de coronavirus? Iată ce au constatat medicii

Citeste si: Cum arata inima unui bolnav de coronavirus? Autopsia dezvaluie schimbari cardiace uluitoare! Iata ce spun medicii legisti!

 

Citește și:

"Scoala va incepe!" Dar in ce conditii si cu ce riscuri? Presedintele va avea astazi intalnire cu premierul, pe tema educatiei

Nimeni nu mai e scutit! Ponderea tinerilor infectati cu coronavirus s-a triplat, iar copiii sunt si ei in pericol

Explozii la Beirut! Peste 73 de morti si 3.700 de raniti. Este doliu national in Liban

Calendar ortodox, 5 septembrie 2020. Ce mari Sfinti sunt praznuiti astazi!

Calendar ortodox, 27 august 2020. Ce mare Sfant este praznuit astazi!


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies