Autocarul cu romani, prabusit in prapastia din Muntenegru rula cu 80 de km pe ora! VIDEO

,
Autocarul cu romani, prabusit in prapastia din Muntenegru rula cu 80 de km pe ora! VIDEO

Autoritatile din Muntenegru au recuperat tahograful autocarului romanesc prabusit in canionul Moraca din Muntenegru.

 Acest dispozitiv este asemanator cutiei neagre a avioanelor.. De o importanta la fel de mare sunt insa si marturiile celor care au supravietuit catastrofei. Doar patru persoane au discutat cu procurorii pana acum, dar au oferit detalii valoroase.

Alti pasageri au sustinut, in schimb, ca dupa un popas, autocarul ar fi fost condus de colegul politistului , relateaza agentia de presa Vijeshti. Cat priveste secretele pe care le contine tahograful, deocamdata nu au fost date informatii publicitatii. Campionul de raliuri Titi Aur sustine insa ca acesta contine informatii vitale.

Procurorii au o misiune dificila. Trebuie sa interpreteze critic informatiile de pe tahograf, tinand cont de marturiile pasagerilor. Asta pentru ca e posibil ca tahograful sa se fi deteriorat sau ca soferii sa nu fi schimbat diagramele cand s-au urcat la volan.

Chiar daca pana acum niciun anchetator, nici din Romania, nici din Muntenegru nu a dorit sa dea informatii despre cauza exacta a accidentului, cateva ipoteze s-au conturat deja. Soferul ar fi incercat sa evite un grup de copii, a sustinul ambasadorul României la Podgorita. In schimb, o parte dintre pasageri au declarat politistilor muntenegreni ca autocarul rula cu viteza prea mare, iar soferul ar fi pierdut controlul in timpul unei depasiri. O noua varianta apare in presa din Muntenegru- ca soferul ar fi fost oribit de soare la iesirea din tunel. Cam asa vede lucrurile si Titi Aur.

La locul acidentului, politia din Muntenegru face de paza zi si noapte sa nu se intample vreo alta tragedie, mai ales ca autocarul romanesc a rupt 22 de metri din parapet. Locul a fost declarat "punct negru" si a fost marcat ca zona periculoasa inca de anul trercut. Insa intemperiile din timpul iernii au sters semnul, dupa cum relateaza presa locala.

 

Citește și:

De ce este Cruce Roșie astăzi în calendarul ortodox și ce sărbătorim, de fapt, de Acoperământul Maicii Domnului

Ce este bine să dai de pomană astăzi, de Acoperământul Maicii Domnului

Amenzi viteză 2021. Câți bani trebuie să plătești pentru fiecare kilometru peste viteza legală

Plata pentru vignetă în Bulgaria 2021. Cât costă și cum o plătești

Ghid de înrolare în legiunea străină. Care sunt cerințele și de ce documente ai nevoie


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies