Au picat mai multe platforme Google, dintre care Gmail și Youtube. Care sunt cele mai afectate țări

,
eroare youtube
Eroare la mai multe servicii Google

Serviciile Google au fost temporar inaccesibile în mai multe regiuni ale lumii, astăzi 14 decembrie.

Mai multe platforme Google au fost temporar inaccesibile în mai multe regiuni ale lumii. Motorul de cătare a fost funcțional, însă au apărut erori la Gmail, dar și Youtube, cea mai mare platformă de streaming video din lume.

Erori au apărut și pe componetele de lucru din Google Drive, precum Docs sau Sheets.

Cele mai afectate zone

Cele mai serioase probleme au fost semnalate în partea Vestică a Europei, și anume Regatul Unit, Irlanda, Belgia, Olanda și Germania. Din fericire, România si Europa de Sud-Est nu au fost afectate la fel de serios.

În cazul Google, cele mai multe probleme au fost identificate la autentificarea în serviciile companiei. În ceea ce privește YouTube, problemele sunt cu vizionarea clipurilor, dar și stabilitatea site-ului. Unii utilizatori au raportat dificultăți și la logare. Erorile vin după ce, cu doar patru zile în urmă,  Facebook Messenger și Instagram au picat  în Romania. 

Citeste si: Facebook Messenger și Instagram au picat în România. Ce s-a întâmplat cu reţeaua

Numărul de sesizări în România

Conform DownDetector.com, problemele au fost semnalate inițial în jurul orei 12:00 GMT și au afectat utilizatori din întreaga lume. Dintre utilizatorii care au semnalat probleme anunță că au probleme, 54% spun că nu pot accesa YouTube, 42% că nu pot urmări videouri și 3% că nu se pot loga.

La Gmail, 75% nu se pot loga, iar 15% nu pot accesa siteul, pe când 8% că nu primesc messaje. La 13:55 DownDetector raporta 114.439 de utilizatori din România care aveau probleme cu YouTube și la 14:10 au fost înregistrate 38.567 de raporte pentru Gmail.

Aceste erori nu sunt commune, însă tind să se întâmple în perioade similare. Anul trecut, serviciile Google au devenit inaccessible în data de 19 decembrie. Atunci, cele mai afectate regiuni erau Europa de Est și de Vest, cu probleme parțiale în Statele Unite ale Americii. Cele mai afectate țări erau însă Grecia, Bulgaria, Serbia și Macedonia, cu cele mai multe cazuri semnalate de către utilizatori.

Citeste si: Cele mai populare căutari pe google în 2019. Romanii au fost interesati de Dieta Cambridge, aria cercului şi Prohod

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Google Stadia a ajuns în România! Ce preț are și ce jocuri primești

Decrete de Ziua Națională: Klaus Iohannis a înaintat în grad zeci de ofițeri din MApN, SRI, SPP și MAI

Google Stadia a ajuns în România! Ce preț are și ce jocuri primești

Ce rețele de socializare mai există, în afară de Facebook

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies