Au aparut imaginile cu tunelul prin care a reusit sa evadeze regele drogurilor, Joaquin Guzman

,

Este una dintre cele mai spectaculoase evadari din ultima vreme. Regele drogurilor a avut totul pregatit. In imaginile difuzate de conducerea inchisorii se poate vedea ce a facut cel mai cautat om din Mexic inainte de evadare. S-a intamplat in urma cu 4 zile, la ora 20 si 51 de minute. El Chapo se plimba prin celula sa. Mai intai se duce catre zona unde se afla dusul, pe unde va reusi sa scape, apoi se intoarce catre pat. Isi aseaza incaltarile si se indreapta din nou catre dus.

In cateva secunde, regele drogurilor dispare dupa peretele de protectie. Autoritatile mexicane spun ca acel paravan a fost facut pentru a le oferi detinutilor un spatiu intim in timp ce se spala. Lui Guzman i-a fost, insa, de folos pentru a reusi o evadare spectaculoasa. Sub dus, Guzman avea pregatit un tunel de peste un kilometru, dotat cu rezerve de oxigen si iluminat. In plus, era pregatita si o motocicleta care sa-l transporte rapid pe regele drogurilor la capatul celalalt. Dincolo, tunelul se termina intr-o cladire, pe unde a pasit din nou in libertate El Chapo.

Nu este singurul tunel construit de Guzman. Un prim tunel a fost cel dintre orasul Douglas, din Arizona si Agua Prieta, din Mexic, prin care El Chapo transporta drogurile. Reprezentantii ministerului mexican de Interne spun ca Guzman nu ar fi reusit sa evadeze fara ajutorul celor din inchisoare. Drept urmare, directorul, responsabilul cu privire la coordonarea penitenciarului si coordonatorul general al inchisorii au fost concediati. S-a pus si o recompensa pentru orice informatie care va duce la prinderea lui, de aproape 4 milioane de dolari. El Chapo a mai evadat o data dintr-o inchisoare de maxima siguranta in 2001, cand a iesit intr-un carucior cu rufe. A fost prins abia in 2014, pe o plaja, si a fost incarcerat.

 

Citește și:

De ce este Cruce Roșie astăzi în calendarul ortodox și ce sărbătorim, de fapt, de Acoperământul Maicii Domnului

Ce este bine să dai de pomană astăzi, de Acoperământul Maicii Domnului

Amenzi viteză 2021. Câți bani trebuie să plătești pentru fiecare kilometru peste viteza legală

Plata pentru vignetă în Bulgaria 2021. Cât costă și cum o plătești

Ghid de înrolare în legiunea străină. Care sunt cerințele și de ce documente ai nevoie


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies