Trei sferturi dintre șoferi nu cunosc acest marcaj rutier. Unde este întâlnit și de ce e important să-l observi

Author: Cristina Mocanu

Există un marcaj rutier pe care mulți șoferi nu îl cunosc

Sursa: Shutterstock

Marcajul rutier de avertizare pe care mulți șoferi nu îl cunosc.

Potrivit reprezentantului DRPD, Cristi Tudor, există un marcaj rutier pe care mulți șoferi nu îl cunosc.

Care este marcajul rutier pe care șoferii nu îl cunosc

Cristi Tudor, reprezentantul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova, care administrează drumurile naționale din zona Olteniei, a declarat pentru adevarul.ro că există un marcaj de avertizare pe care majoritatea conducătorilor auto nu îl cunosc. 

El a explicat că șoferii sunt avertizați atunci când se apropie de o zonă cu linie continuă. „Când

circulăm pe un sector unde depășirea este permisă, liniile discontinue au o anumită lungime și o distanță între ele. În momentul în care ne apropiem de zona unde depășirea este interzisă, liniile discontinue se măresc, iar distanța dintre ele scade”, a spus acesta.

Cristi Tudor a precizat că trei sferturi dintre șoferi nu cunosc acest marcaj rutier. Reprezentantul DRPD a subliniat că marcajul de avertizare pentru zonele în care depășirea este interzisă începe în afara localității, unde viteza de deplasare este mare, începe cu 100 de metri înainte, iar în localități ajunge și la 50 de metri.

Citește și: Zilnic, 5 din 6 persoane își pierd viața pe drumurile din România. Ce ai de făcut în cazul unui accident rutier

România a înregistrat cele mai multe accidente mortale din Uniunea Europeană

Aproximativ 19.900 de persoane şi-au pierdut viața în urma unui accident rutier în cursul anului trecut în Uniunea Europeană, o creștere cu 6% față de anul 2020.

Astfel că în perioada 2019-2020, numărul deceselor rutiere s-a diminuat cu 17%, în urma nivelului de trafic mai scăzut, ca urmare a restricțiilor impuse în pandemie.

Datele oficiale pentru primele șapte luni din 2022 arată o creștere de peste 10% a numărului de decese cauzate de accidente rutiere în Uniunea Europeană, față de perioada similară din 2021, dar tendința încă este sub nivelul de dinaintea pandemiei.

Comisia Europeană a anunțat în luna iulie că va fi aplicat noul regulament privind siguranța generală a vehiculelor, astfel că acesta introduce o serie de sisteme avansate obligatorii de asistență pentru conducătorul auto, cu scopul de a îmbunătăți siguranța rutieră, şi stabilește cadrul juridic pentru omologarea vehiculelor automatizate şi complet autonome în UE.

În România, 5-6 persoane își pierd viața zilnic în accidentele auto. Potrivit Asociației Victimelor Accidentelor de Circulație, 80% dintre accidente sunt produse în mediul urban, iar 60% sunt din cauza traversărilor neregulamentare.

Citește și: Noi reguli pentru șoferi! Poți rămâne fără carnet dacă nu respecți interdicțiile. Se introduce semnul de circulație Bike Box

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta

Comisia Europeană a anunțat în iulie că va fi aplicat noul regulament privind siguranța generală a vehiculelor. Acesta introduce o serie de sisteme avansate obligatorii de asistență pentru conducătorul auto, cu scopul de a îmbunătăți siguranța rutieră, şi stabilește cadrul juridic pentru omologarea vehiculelor automatizate şi complet autonome în UE.

Astfel că măsurile de siguranţă vor contribui la o mai bună protecție a pasagerilor, a pietonilor şi a bicicliștilor din întreaga UE, salvând, potrivit estimărilor, peste 25.000 de vieți şi evitând cel puțin 140.000 de vătămări grave până în 2038.

Ce trebuie să faci în cazul unui accident rutier

În cazul în care vă confruntați cu un accident rutier, este bine să țineți cont de următoarele aspecte:

- Nu vă panicați!

- Sunați la 112. Oferiți locația cât mai exactă.

- Porniți luminile de avarie pentru a semnaliza și celorlalți participanți la trafic, producerea accidentului.

- Aflați dacă sunt persoane blocate care nu pot ieși. Transmiteți acest lucru operatorului 112.

- Oferiți informații despre numărul persoanelor implicate.

- La nevoie, utilizați stingătorul din dotare – în urma accidentului pot exista scurgeri de carburant sau chiar flacără deschisă, existând un pericol de incendiu.

Un bărbat a ajuns cu mașina în șanț după ce a blocat volanul cu o sticlă de apă și s-a mutat pe locurile din spate. Toată întâmplarea a fost difuzată live, pe Facebook

- Pregătiți locul pentru sosirea echipajelor medicale – rugați toți șoferii mașinilor oprite să facă un culoar liber pentru echipajele de intervenție.

 

Sursă: adevărul.ro

 


Cine este Alina, noua concurentă din Casa iubirii, sezonul 2? Tânăra a făcut dezvăluiri uluitoare! „Am acasă un băiețel de 4 ani!” Iată care sunt cei trei concurenți care i-au atras deja atenția!

Alina este noua concurentă care a pășit astăzi în Casa iubirii! Tânăra a mărturisit că a pus deja ochii pe trei dintre băieți! „Am o slăbiciune pentru ochii albaștri” Iată ce detalii neașteptate au ieșit la iveală din trecutul Alinei! 

Cookies