ATENTIE la medicamente! PATRU FEMEI au murit din cauza unor ANTICONCEPTIONALE

ATENTIE la medicamente! PATRU FEMEI au murit din cauza unor ANTICONCEPTIONALE!

Un tratament antiacnee, produs de laboratorul german Bayer şi utilizat pe larg ca masura de contraceptie, va fi retras de pe piata in urmatoarele trei luni in Franta, dupa ce patru persoane au murit, a anuntat miercuri Agentia nationala pentru siguranta medicamentelor (ANSM).

 Interdictia vizeaza pilulele "Diane 35", ca urmare a unei "proceduri de suspendare a autorizatiei de punere pe piata", a precizat profesorul Dominique Maraninchi, directorul general al ANSM, organism de control al medicamentelor care apartine de Ministerul Sanatatii.

"Toate loturile vor fi retrase de pe piata", a adaugat el, invitand pacientii sa nu intrerupa tratamentul imediat şi sa-şi contacteze medicul.

Aceste noi avertizari intervin dupa acuzatiile potrivit carora pilulele de a treia şi a patra generatie produse de laboratorul Bayer cresc riscurile de formare a unor cheaguri de sange.
ANSM a anuntat, duminica, 125 de cazuri de tromboze şi patru decese "imputabile unei tromboze venoase cauzate de Diane 35" in cursul ultimilor 25 de ani.

Prescrise in prezent pentru 315.000 de femei in Franta, pilulele "Diane 35" au primit autorizatia de punere pe piata franceza in 1987 ca tratament impotriva acneei, dar utilizarea initiala a fost deturnata, fiind administrata oral drept contraceptiv. ( sursa Mediafax )

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate