"Asasinul tacut": CANCERUL care le păcălește pe toate femeile

Cancer care le pacaleste pe toate femeile este cel ovarian. Din cauza unor simptome în aparență banale, femeile nu se prezintă la medic în prima fază a bolii.In prima faza, cancerul ovarian pare o infectie banala aparuta la nivelul aparatului genital si cele mai multe femei nu se prezinta la medic.

Specialiștii spun îngrijorați că aproape 75% dintre femei prezintă metastaze ale cancerului ovarian în momentul în care medicul pune diagnosticul. Lipsa simptomelor specifice face ca acest tip de cancer să fie extrem de periculos pentru femei, în condițiile în care există remediu și recuperare totală de la bun început.

Potrivit datelor furnizate de Agenția Internațională de Cercetare a Cancerului (IARC), 32% dintre femeile din Europa care suferă de cancer ovarian mai trăiesc doar 5 ani după ce au ajuns târziu la medic, pentru că au fost păcălite de simptome.

cancer ovarian

Citeste si: Atentie mamici! Bacteria care produce SCARLATINA este foarte periculoasa. Protejati-va copiii

Medicii le recomandă femeilor care au anumite simptome mai mult de 7 zile să meargă de urgență la medicul ginecolog pentru o consultație amănunțită. Simptomele care par banale și pot însemna cancer ovarian sunt: balonarea persistentă, oboseala și amețelea, senzația de greață, pierderea în greutate în timp record, sângerările vaginale neobișnuite, micțiunile frecvente, senzația de sațietate precoce, constipația, diareea persistentă.

Citeste si: A scăpat de cancer in stadiul 4, deși doctorii îi mai dădeau câteva zile: "Îmi cer scuze că nu am murit"

Președintele Federației Asociaților Bolnavilor de Cancer, Cezar Irimia, recomandă doamnelor ca dacă întâlnesc aceste simptome mai mult de trei săptămâni, să meargă obligatoriu la medic. Alți medici susțin că un control amănunțit se poate face și la o săptămână de la prezentarea acestor simptome banale.

Vezi programul Kanal D

În România, cancerul ovarian se prezintă cu o cotă de 50% mai mare față de media europeană, existând 9,4 cazuri la 100.000 de femei. 900 de românce mor în fiecare an din cauza cancerului depistat târziu pentru că au fost păcălite de simptome.

Vezi cele mai noi Stiri Kanal D

sursa: teotrandafir.com

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
`
Setari de confidentialitate