Aproximativ 1.000 de oameni s-au adunat la Universitate pentru a merge in mars spre Colectiv

Aproximativ 1.000 de oameni de toate varstele s-au adunat, duminica la pranz, in Piata Universitatii, pentru a merge impreuna pana la clubul Colectiv, intr-un mars dedicat victimelor incendiului de vineri seara.

Oamenii au venit, dand curs apelului de participare la acest eveniment comemorativ, lansat cu o zi in urma pe Facebook.

”Am venit aici in primul rand pentru ca suntem oameni. Este inadmisibil ce s-a intamplat”, spune o femeie aflata in Piata Universitatii.

Intrebata cine este de vina pentru aceasta tragedie, ea a raspuns: ”in primul rand lacomia nelimitata a oamenilor, a celor care isi permite sa faca orice pentru a aduna cat mai multi bani”.

Cei adunati in piata sunt de la cei mai tineri pana la persoane de varsta a treia. Cei mai multi sunt imbracati in negru si in alte culori inchise, iar unii au in maini flori si lumanari.

In urma incendiului izbucnit vineri seara in clubul Colectiv, la un concert, si-au pierdut viata 29 de oameni, cei mai multi tineri, si sunt internati 140, intre care mai mult de jumatate, pana la 90, in stare critica si foarte grava.

Martori aflati in club au spus ca incendiul a fost provocat de artificiile din timpul spectacolului, buretele fonic de pe un stalp al cladirii aprinzandu-se, iar ulterior focul s-a propagat la tavan. Bucati din plafon, care era capitonat si el cu burete fonic, s-au desprins si au cazut peste oameni.

Reprezentantul firmei care a facut antifonarea in Clubul Colectiv spune ca patronii localului au refuzat sa cumpere material ignifug pentru ca era ”prea scump”, el sustinand ca o astfel de lucrare se face in mod normal ”pe baza unui proiect intocmit de pompieri, de arhitect”, care insa nu a existat. ( sursa Mediafax )

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate