Apă neagră la robinetele dintr-un oraș din România! Localnicii au rămas șocați când au văzut ce ar trebui să bea: „Sunt mai bine de două luni”

Author: Laura Macovei
Actualizat: 10 mai 2024, 12:01

Apă neagră la robinetele dintr-un oraș din România! Localnicii au rămas șocați când au văzut ce ar trebui să bea: „Sunt mai bine de două luni”

Sursa: PixaBay

Locuitorii din cartierul Traian din Galați se confruntă cu o situație incredibil de neplăcută de peste două luni: apa care curge din robinetele lor este neagră și plină de impurități.

Ceea ce ar trebui să fie o sursă de hidratare a devenit un dușman pentru organism și chiar pentru uzul casnic.

Apă neagră la robinete. Localnicii sunt în pragul disperării

Această problemă persistentă a forțat oamenii să se bazeze pe apă îmbuteliată pentru a-și satisface necesitățile zilnice, dincolo de a plăti facturile la apă pentru un serviciu pe care nu îl primesc.

Într-adevăr, mulți locuitori au fost nevoiți să cheltuie bani suplimentari pentru a-și procura apă potabilă de la alte surse.

Citește și: Cum să-ți îmbunătățești presiunea apei la casa de la țară: 3 soluții simple și eficiente

„Sunt perioade când apa este exagerat de neagră, mai ales seara, după ora 20", a spus un localnic, potrivit Antena 3 CNN.

Inițial, rezidenții au sperat că problema apei de culoare neobișnuită este doar temporară și ar fi fost rezolvată rapid, presupunând că este rezultatul unei avarii la rețeaua de apă. Cu toate acestea, trecând mai mult timp fără remediere, mulți au ajuns la limitele răbdării și au decis să investească în sisteme de purificare personală.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Problema apei negre este de mai bine de două luni

Oamenii mărturisesc că problema le afectează viața de zi cu zi și deja au trecut două luni de când se confruntă cu ea. 

„Am băgat haine la spălat și le-am scos negre. Sunt mai bine de două luni de când ne confruntăm cu această situație", a

spus un locuitor.

Reprezentanții societății locale de apă și canalizare nu au oferit încă o explicație clară cu privire la cauza acestei probleme. Deși o anchetă a fost promisă, comunitatea continuă să aștepte răspunsuri și, mai presus de toate, o soluționare a situației care le afectează viața de zi cu zi.

Citește și: Băutura care ar putea fi servită gratuit clienților din restaurante! Legea a trecut deja prin Camera Deputaților și urmează a fi promulgată de președintele Iohannis

„Am trimis echipa de intervenție pentru verificare. Vom preleva și probe de apă și vom continua monitorizarea zonei pentru identificarea cauzelor",  a transmis Cornelia Arnăutu, purtător de cuvânt Apa Canal Galați.