Anunt soc la Phenian! Coreea de Nord a testat cu succes o bomba cu hidrogen

Author: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 22 sep 2020, 19:55

Casa Alba a spus ca nu poate confirma, deocamdata, afirmatiile Coreei de Nord, dar Consiliul de Securitate al Onu se va reuni de urgenta astazi. Cert este ca, la scurt, timp, a fost detectat un cutremur in zona.

Liderii mondiali, desi nu au confirmat actiunea in sine, vorbesc deja despre un gest sfidator al regimului de la Phenian, care ar putea sa il ajute sa isi imbunatateasca arsenalul sau nuclear.

Prognoza meteo ANM miercuri, 25 ianuarie 2023. În unele zone din țară există șanse să ningă

Televiziunea nord-coreeana nu a prezentat imagini de la presupusul test nuclear, ci doar o fotografie cu Kim Jong Un si alte poze cu ceea ce pare a fi semnatura acestuia pe documentele care au autorizat explozia.

Seismologii au detectat in aceasta dimineata un cutremur cu magnitudinea de 5,1 grade, care ar putea fi un indiciu cu privire la posibilul test anuntat de Phenian. Seismul a fost mai puternic decat precedentele raportate cu ocazia altor explozii atomice.

Aceste teste nucleare ii duc pe nord-coreeni mai aproape de obiectivul lor de a construi o racheta cu focoase nucleare care sa poata atinge Statele Unite.

Unii experti sustin ca regimul de la Phenian ar detine cateva bombe nucleare rudimentare si incearca sa isi perfectioneze o racheta cu raza lunga de actiune. Dupa cateva esecuri, Phenianul a trimis in urma cu 3 ani un prim satelit in spatiu, decizie condamnata atunci de ONU.

De la venirea la putere a lui Kim Jong-un, in 2011, Phenianul si-a inasprit retorica fata de Washington si Seul. Liderul de la Phenian spune ca exercitiile militare comune americano-sud-coreene nu ar fi altceva decat pregatirea unei invazii.

 

Taguri:

Cristina și Radu au parte de primele tensiuni, în Casa iubirii! Ce anume a supărat-o pe tânăra concurentă! Iată ce decizie au luat cei doi în privința relației lor! „M-a deranjat în camera roșie un gest pe care l-ai făcut!”

Primele momente tensionate pentru Cristina și Radu! Tânăra a mărturisit ce anume a deranjat-o la comportamentul partenerului ei. Iată ce se va întâmpla cu idila lor în Casa iubirii!

Cookies