ANUNȚ PENSII. Ce măsuri imediate vrea să adopte Ludovic Orban

,
ANUNȚ PENSII. Ce măsuri imediate vrea să adopte Ludovic Orban
Ludovic Orban declaratii

ANUNȚ PENSII. Ludovic Orban, premierul desemnat, a făcut un anunț cât se poate de serios despre viitorul românilor.


In articol:

Ludovic Orban a vorbit cu îngrijorare, chiar în cadrul ședinței de învestire, din Parlament, despre o categorie specială de pensii.

ANUNȚ PENSII. Ce măsuri imediate vrea să adopte Ludovic Orban

Premierul desemnat a făcut un anunț legat de măsurile pe care le va lua imediat după numire în funcție, chiar în ziua în care a fost desemnat premier.

Citeste si: Calcularea pensiei. Se schimba modul de calcul al pensiei odata cu Guvernul. Ce vor primi pensionarii de la Guvernul PNL

Citeste si: Dancila s-a razgandit: "Domnul presedinte Iohannis ar trebui suspendat, dar nu putem face acest lucru cu sase luni inainte de alegeri"

Citeste si: Ce pensie are Maria Ciobanu dupa o viata pe scena. Statul roman isi umileste artistii

Ludovic Orban a declarat că este posibil ca în unele cazuri să fie folosită procedura angajării răspunderii guvernamentale și a menționat că va fi modificat termenul de intrare în vigoare a legii care prevede pensionarea anticipată a unui număr de aproximativ 2.800 de magistraţi.

ANUNȚ PENSII. Ce măsuri imediate vrea să adopte Ludovic Orban
Ludovic Orban declaratii

ANUNȚ PENSII. Ce se va întâmpla cu pensiile magistraților

„Un alt lucru care e din punctul meu de vedere o urgență, sigur că ea poate fi rezolvată de Parlament, dar un guvern legitim poate să rezolve acest lucru, este vorba de pensionarea anticipată a aproape 2.800

de magistrați. Dacă nu se prorogă termenul sau dacă nu se abrogă această prevedere legală, Justiția din România va fi paralizată complet. O mulțime de dosare trebuie luate de la început și există posibilitatea ca liberul acces al cetățeanului la actul de justiție să fie împiedicat. Este absolut necesar să decidem ce este necesar”, a declarat Ludovic Orban, înainte de votul de învestire.

„Sunt situaţii care reclamă, în cazul în care în dezbaterea parlamentară nu se pot adopta într-un termen, sunt situații în care este posibil să folosim şi procedura angajării răspunderii, cum e o situație pe care am anunțat-o deja și anume prorogarea

termenului de intrare în vigoare a legii care prevede pensionarea anticipată a aproximativ 2.800 de magistraţi.

Citeste si: Pensii si salarii, anuntul oficial. Noul ministru al Muncii: "nu se taie pensiile si salariile"

Citeste si: Viorica Dancila si-a luat ADIO de la guvern: "Avem un presedinte dictator"

Citeste si: Guvernul PNL. Votul Parlamentului va avea loc astazi, dupa ce Ludovic Orban va prezenta programul de guvernare şi lista Guvernului

Noi am înaintat un proiect de lege, am cerut procedură de urgență.

În cazul în care se va dezbate în procedură de urgență și legea va putea fi adoptată în procedura parlamentară, în mod evident, vom saluta acest lucru. Cerem Parlamentului să dezbată cu celeritate acest proiect legislativ. Dacă nu se va putea adopta prin procedură parlamentară normală, este posibil să angajăm răspunderea”, a mai declarat Ludovic Orban.

 

Citește-ne pe
Citește și:

In aceasta seara, de la ora 20:00, in “Nehir”, Nehir se revolta

Adrian Năstase: AUR e într-o perioadă de năpârlire

Supele pot deveni toxice! Mare atenție când le preparați. Greșeala care le poate contamina

Carmen Negoiță și Olga Verbițchi încheie lista concurentelor care intră în lupta pentru Cea mai stilată vedetă din România!

5 lucruri complet inedite despre Disneyland

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies