Anunt oficial pentru toti elevii: se schimba BAC-ul si Evaluarea Nationala! Ce subiecte se vor da la examenele din vara viitoare

Ministerul Educatiei Nationale anunta o noua modificare in structura Bacalaureatului si a Evaluarii Nationale.

Astfel, incepand chiar cu examenele care vor fi sustinute la sfarsitul acestui an scolar, 40% dintre cerinte vor fi itemi obiectivi, de tip grila.

Marian Suta, presedintele Centrului National de Evaluare si Examinare a oferit mai multe detalii:

"Daca anul trecut la Matematica, Romana si Istorie nu au existat itemi obiectivi nici la Bacalaureat, nici la Evaluarea Nationala, acum vor fi in proportie de 40%. In schimb, daca vorbim de modele de subiecte pentru alte discipline la Bacalaureat precum stiintele socio-umane (Sociologie sau Psihologie), acestea aveau anul trecut itemi obiectivi in proportie de 30%.

"Insa, incepand din acest an vor avea si ele tot 40%. Prin itemi obiectivi intelegem mai multe tipuri de cerinte. De la grile, itemi binari (exemplu: sa aleaga intre Adevarat sau Fals) la itemi de tip pereche (termeni care trebuie asociati). Structura de baza a variantelor nu va fi modificata, iar toti itemii vor respecta ca si pana acum programa scolara adoptata de Ministerul Educatiei.

"In concluzie, toate variantele de la examenele nationale vor avea itemi obiectivi incepand cu acest an scolar", a declarat presedintele CNEE, Marian Suta, potrivit Adevarul.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate