Anunț important pentru toți șoferii români după valul de accidente. Ministrul Transporturilor: "Drumuri presărate de cruci'

,

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a vorbit despre accidentele rutiere din ultima perioadă!


In articol:

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, susține că reducerea numărului accidentelor din România poate fi rezolvată doar prin implicarea poliției și a Ministerului de Interne.

Citeste si: Care este greșeala pe care toți șoferii o fac? Ordinea trecerii în intersecție

Cătălin Drulă despre accidentele din ultimul timp

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor a anunțat public, pe pagina sa personală de Facebook, că a cerut CNAIR urgentarea implementării soluţiei de regim de circulaţie 2+1 pe DN 2, în speranța că măcar așa se vor evita tragediile rutiere din România.

”România a avut şi are multe, mult prea multe, drumuri presărate de cruci”, transmite ministrul.

Ministrul Transporturilor susține că autostrăzile nu ne vor salva, atâta timp cât există şoferi teribilişti. ” M-am implicat din 2012 în monitorizarea proiectelor mari de infrastructură, din societatea civilă, în primul rând pentru siguranţă rutieră. Pentru drumuri mai confortabile şi sigure pe care să nu mai murim (…) România a avut şi are multe, mult prea multe, drumuri presărate de cruci.

Este imaginea pe care le-am desenat-o cu pixul pe hârtie celor de la Comisie când m-am luptat pentru finanţarea A7 prin PNRR.

Mulţi îşi amintesc că şi DN3A Bucureşti-Feteşti şi DN22C Cernavodă-Constanţa erau drumuri ale morţii în anii 2000, până s-a construit autostrada A2. Şi DN7 între Sibiu şi Deva era un drum al crucilor. Până s-a construit autostrada A1 Sibiu-Deva”, este mesajul transmis, miercuri, pe Facebook, de Cătălin Drulă.

Citeste si: Lovitură imensă pentru cei cu mașini pe benzină! Dezastru pentru toți șoferii

Totodată, acesta susține că autostrăzile şi drumurile expres sunt o parte importantă în îmbunătăţirea siguranţei rutiere şi a recordului negru pe care îl are țara noastră la victime.

Ministrul anunță că:  ”Cealaltă parte este respectarea regulilor de circulaţie, respectul pentru viaţă, şi aici acţiunea Poliţiei directă şi prin mijloace automate este esenţială. În ceea ce priveşte DN2, deşi A7 este în licitaţie pe primul sector (A3-Buzău) şi urmează în lunile ce vin celelalte licitaţii, am cerut companiei de drumuri CNAIR să urgenteze implementarea soluţiei de regim de circulaţie 2+1 care, dacă este făcută cum trebuie, reprezintă o mare îmbunătăţire a siguranţei drumului”.

Cătălin Drulă a mai scris că: ”  E nevoie şi de Poliţie şi Ministerul de Interne pentru a aduce ordinea pe şoselele României”. 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Vestea momentului pentru cei vaccinați. Valeriu Gheorghiță a dat detalii importante despre cea de-a treia doză împotriva COVID-19

De unde a plecat supărarea USR-PLUS? Explicația lui Vîlceanu, apropiat de Florin Cîțu: 'Și ei au ținte politice'

Simona Halep îl DISTRUGE pe Smiley! De ce NU l-a vrut la nunta ei sub nicio formă! Ce s-a întâmplat între cei doi

Se schimbă regulile în magazine! Ce va apărea lângă prețul redus al produselor. Se aplică din 2022

Lockdown în România? Florin Cîțu, anunț clar despre carantina generală din toamnă

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies