Anunț important pentru români! Data până la care se pot folosi banii de pe cardurile de energie

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 16 feb 2023, 19:44

Data până la care se pot folosi banii de pe cardurile de energie

Sursa: PixaBay

În jur de 2,8 milioane de români beneficiază de carduri de energie, care sunt distribuite de Poșta Română, la date diferite, în funcție de județul în care beneficiarii locuiesc.

Românii beneficiază de un ajutor pentru plata facturilor din partea statului român, dar beneficiarii trebuie să știe că suma trebuie cheltuită până la un anumit termen. 

Data până la care se pot folosi banii de pe cardurile de energie

Cardurile de energie au aproape 2,8 milioane de beneficiari români. În funcție de județul în care locuiesc, ajutoarele de la stat sunt distribuite de Poșta Română și ajung la fiecare beneficiar într-o anumită dată. 

Citește și: Când intră prima tranșă de bani pe cardurile sociale. Anunțul făcut de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene

De la 1 februarie 2023, a început distribuirea cardurilor de energie. Primele facturi pot fi plătite pe 20 februarie, iar suma primită de la stat este valabilă până la data de 31 decembrie 2023, dar plățile pot fi făcute la oficiile poștale până la data de 27 decembrie 2023. 

Plățile care se pot efectua în următoarele perioade pe baza cardurilor de energie:

- Pentru tranșa I – valoare de 700 de lei, în perioada 20.02.2023

– 30.06.2023. Plata facturii va fi efectuată până pe 30 iunie 2023;

- Pentru tranșa II – valoare de 700 de lei, în perioada septembrie 2023 – 27.12.2023. Plata facturii va fi efectuată până pe 27 decembrie 2023. 

Citește și: „Nu vreau să mor. Vă implor. Trebuie să încep radio-chimio” Oana Lis, strigăt de ajutor în mediul online. Soția fostului edil a rămas impresionată de cazul unei femei bolnave de cancer

Citește și: Tensiune mica: ce cauze sunt si cum trebuie sa actionati

Cum se fac plățile cu cardurile de energie

Există trei modalități de plată a facturilor cu cardurile de energie, după cum urmează:

  • La orice subunitate a Poștei Române sau la poștașul care a sosit la domiciliul beneficiarului;
  • Se completează plata prin mandat poștal, către contul furnizorului de energie (ori al asociației de proprietari/locatari);
  • Se primește dovada plății, pe care este scrisă suma rămasă după efectuarea plății, valoarea plății/plăților efectuate și furnizorul/furnizorii către care s-a efectuat plata.

Citește și: Ce spune Marius Budăi despre posibilitatea ca pensiile să crească pentru a doua oară în anul 2023. Ajutoarele sociale nu vor fi influențate

Prin urmare, beneficiarii pot achita și online cu cardul de energie prin intermediul aplicației informatice. Se introduce seria cardului de energie și se vor putea efectua plățile cu ajutorul celor trei documente necesare: cartea de identitate, cardul de energie și factura de la furnizorul de energie.

Procedura plăților este următoarea:

1. Poşta Română- aplicație electronică

2. Beneficiarul trebuie:

- să se logheze cu seria cardului de energie

Alocații 2023: La ce sume au ajuns alocațiile copiilor! Câți bani vor primi elevii din toamnă

- să încarce documentele online

- să aibă o adresă de mail

3. Confirmarea de plată va fi transmisă la adresa de e-mail a beneficiarului în termen de 5 zile.

 


Lorena a trecut prin momente aprige de gelozie, după ce Laurențiu i-a făcut complimente Catincăi și s-a apropiat de ea! Iată ce reacții s-au stârnit în Casa iubirii și ce decizie a luat Lorena! „Sunt multe lucruri care trebuie clarificate!”