Anunt important penru viitoarele mamici! Ce se va intampla cu maternitatile din Bucuresti in urmatoarea perioada

Institutia Prefectului Municipiului Bucuresti va forma un grup de lucru intocmi proceduri de constientizare privind aparitia infectiei cu stafilococ auriu.

 Astfel, lunar, in fiecare an, ar putea fi inchisa cate o maternitate pentru igienizare.

“Grupul de lucru va constitui o platforma de comunicare cu caracter permanent si pentru alte evenimente epidemiologice si probleme cu care se pot confrunta maternitatile publice si private din Capitala”, se arata intr-un comunicat al Prefecturii Municipiului Bucuresti.

Din grupul de lucru vor face parte reprezentanti ai Institutului National de Sanatate Publica, Societatii Romane de Microbiologie, Directiei de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti, Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti, precum si reprezentantii maternitatilor publice si private din Capitala.

De asemenea, a fost propusa elaborarea unui plan pe termen mediu si lung de construire a unor unitati spitalicesti noi si reluarea unei practici uzitate in trecut, cu privire la inchiderea in fiecare an, pe termen de o luna, a fiecarei maternitati, pentru igienizare.

Alte scopuri pe care si le propune Grupul de lucru isi mai propune si redimensionarea numarului de paturi si cresterea numarului saloanelor alocate ingrijirilor nou-nascutilor.

15 bebelusi nascuti la Maternitatea Giulesti sunt internati la la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, zece fiind infectati cu stafilococ meticilino rezistent.

 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate