Anunt de ultima ora pentru romani! Se schimba cartile de identitate

Potrivit unui acord informal stabilit de reprezentantii Presedintiei romane a Consiliului si ai Parlamentului European, securitatea cartilor de identitate ale cetatenilor UE va spori.

Astfel, cartile de identitate vor avea un format uniform de card de credit, o zona de citire optica si vor respecta standardele minime de securitate stabilite de Organizatia Aviatiei Civile Internationale (OACI). Acestea vor avea, de asemenea, o fotografie si doua amprente digitale ale titularului, stocate in format digital, pe un cip fara contact.

„Securitatea pe intreg teritoriul UE nu poate fi realizata decat prin asigurarea securitatii in fiecare stat membru. Noile norme privind standardele de securitate pentru documentele de identitate ne vor permite sa depistam mai usor cazurile de fraudare a documentelor si de furt de identitate, ingreunand actiunile teroristilor si infractorilor si facilitand totodata libera circulatie a calatorilor de buna credinta”, a declarat Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, conform News.ro.

Cartile de identitate vor avea o perioada minima de valabilitate de 5 ani si o perioada maxima de valabilitate de 10 ani.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
`
Setari de confidentialitate