Anunt de ultima ora! Ce se intampla cu romanii plecati in strainatate

Ministerul Afacerilor Externe a transmis o atentionare pentru toti romanii din Spania.

Astfel, romanii care se afla pe teriroriul Spaniei trebuie sa stie ca sindicatele taximetristilor au declansat luni, 21 anuarie, o greva generala pe termen nelimitat, protestatarii amenintand ca vor bloca mai multe artere de circulatie din Barcelona si Madrid.

„Se recomanda cetatenilor romani sa se informeze, inaintea calatoriei, asupra modalitatilor de transport alternativ pe care le pot folosi atat in Barcelona, cat si in Madrid. Avand in vedere ca acest gen de miscari sindicale au provocat, in trecut, multe altercatii, fie intre taximetristi si alti participanti la trafic, fie intre taximetristi si fortele de ordine, se recomanda cetatenilor romani sa evite zonele in care sunt concentrati membrii acestor sindicate.

Cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei in Regatul Spaniei: +34917344004 si Consulatului General al Romaniei la Barcelona: +34934181535; +34934344223 si +34934340220, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center, in regim de permanenta", a anuntat MAE, intr-un comunicat.

 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate