Anunț de ultimă oră al lui Alexandru Rafila! Ce se întâmplă cu epidemia de gripă în România: „Aşteptăm ca acest trend descrescător să continue”

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 30 ian 2023, 10:43

Anunțul lui Alexandru Rafila

Sursa: Facebook Alexandru Rafila

Vești bune pentru România! Numărul cazurilor de gripă și viroze au început să scadă. În doar șapte zile, s-a înregistrat o scădere de 25%, a anunțat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a anunțat că, în ultima săptămână, s-au înregistrat doar 100.000 de cazuri noi de viroze respiratorii și gripă, cu 40.000 mai puține față de săptămâna trecută, și că se așteaptă ca infectările să rămână în descreștere.

În ce direcție se îndreaptă situația gripei din România

„Noi am prezentat cu acurateţe datele pe viroze şi aşa cum am estimat, numărul acestora a început să scadă.

În ultima săptămână a scăzut cu 25 la sută, o scădere importantă, de la aproape 140.000 la 100.000.

Aşteptăm ca acest trend descrescător să continue şi odată cu aceasta să se termine şi problemele inclusiv cazurile grave sau decesele să se reducă”, a declarat Alexandru Rafila, în cadrul unei emisiuni televizate.

Citește și: Gripa a cauzat 27 de decese în România! Cea mai mică victimă este o fetiță în vârstă de doar șapte luni. Raed Arafat: „Nu este o boală care este uşoară”

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Veștile bune nu se opresc aici, deoarece ministrul Sănătății consideră că epidemia de gripă s-ar putea termina în două săptămâni.  Mai suntem în epidemie, dar scăderea aceasta care este destul de rapidă este clar că reprezintă un trend descrescător care va duce în două-trei săptămâni la eliminarea situaţiei de epidemie cu care ne confruntăm. Cred că în două săptămâni cred că putem să discutăm de finalul epidemiei de gripă”, a mai precizat Alexandru Rafila.

Consumul de medicamente din România este mai mare decât de obicei

Alexandru Rafila a explicat, în legătură cu situația medicamentelor folosite pentru tratarea virozelor respiratorii, că nu există probleme, în ciuda faptului că s-a înregistrat un consum mai mare decât de obicei. 

Citește și: Încă o persoană a murit în urma infecției cu Flurona! Combinația de gripă și COVID-19 continuă să facă victime

„Este un consum mai mare decât de obicei, de medicamente. Dacă ne referim la medicamentele pentru viroze respiratorii, am reuşit să obţinem acordul Comisiei Europene pentru limitarea exporturilor unor molecule anti-inflamatorii şi antibiotice pentru o perioadă de trei luni.

Nu am în momentul de faţă semne că ar mai exista vreo problemă legată de aprovizionarea cu medicamente” , a declarat ministrul Sănătății. 

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!