Anunț de ultimă oră al lui Alexandru Rafila! Ce se întâmplă cu epidemia de gripă în România: „Aşteptăm ca acest trend descrescător să continue”

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 30 ian 2023, 10:43

Anunțul lui Alexandru Rafila

Sursa: Facebook Alexandru Rafila

Vești bune pentru România! Numărul cazurilor de gripă și viroze au început să scadă. În doar șapte zile, s-a înregistrat o scădere de 25%, a anunțat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a anunțat că, în ultima săptămână, s-au înregistrat doar 100.000

de cazuri noi de viroze respiratorii și gripă, cu 40.000 mai puține față de săptămâna trecută, și că se așteaptă ca infectările să rămână în descreștere.

În ce direcție se îndreaptă situația gripei din România

„Noi am prezentat cu acurateţe datele pe viroze şi aşa cum am estimat, numărul acestora a început să scadă. În ultima săptămână a scăzut cu 25 la sută, o scădere importantă, de la aproape 140.000

la 100.000.

Aşteptăm ca acest trend descrescător să continue şi odată cu aceasta să se termine şi problemele inclusiv cazurile grave sau decesele să se reducă”, a declarat Alexandru Rafila, în cadrul unei emisiuni televizate.

Citește și: Gripa a cauzat 27 de decese în România! Cea mai mică victimă este o fetiță în vârstă de doar șapte luni. Raed Arafat: „Nu este o boală care este uşoară”

Citește și: Suferiti de tensiune mare? Recomandari de ceai pentru scaderea tensiunii

Veștile bune nu se opresc aici, deoarece ministrul Sănătății consideră că epidemia de gripă s-ar putea termina în două săptămâni.  Mai suntem în epidemie, dar scăderea aceasta care este destul de rapidă este clar că reprezintă un trend descrescător care va duce în două-trei săptămâni la eliminarea situaţiei de epidemie cu care ne confruntăm. Cred că în două săptămâni cred că putem să discutăm de finalul epidemiei de gripă”, a mai precizat Alexandru Rafila.

Consumul de medicamente din România este mai mare decât de obicei

Alexandru Rafila a explicat, în legătură cu situația medicamentelor folosite pentru tratarea virozelor respiratorii, că nu există probleme, în ciuda faptului că s-a înregistrat un consum mai mare decât de obicei. 

Cât câștigă Raed Arafat ca șef al Departamentului pentru Situații de Urgență! Suma este de ordinul miilor: „Este salariu de secretar de stat”

Citește și: Încă o persoană a murit în urma infecției cu Flurona! Combinația de gripă și COVID-19 continuă să facă victime

„Este un consum mai mare decât de obicei, de medicamente. Dacă ne referim la medicamentele pentru viroze respiratorii, am reuşit să obţinem acordul Comisiei Europene pentru limitarea exporturilor unor molecule anti-inflamatorii şi antibiotice pentru o perioadă de trei luni.

Nu am în momentul de faţă semne că ar mai exista vreo problemă legată de aprovizionarea cu medicamente” , a declarat ministrul Sănătății. 

 


Bianca și Laurențiu, de la tachinări la război! Concurentul a dat cărțile pe față și a recunoscut ce anume l-a determinat să se îndepărteze de Bianca, după plecarea lui Alexandru din Casa iubirii! „N-am mai simțit nimic nici din partea ta!”