Atenție! Amenzi uriașe pentru angajații nevaccinați care nu respectă legea certificatului verde la locul de muncă

,
 Amenzi uriașe pentru angajații nevaccinați care nu respectă legea certificatului verde la locul de muncă

Amenzi pentru angajati

Noi informații despre regulile pe care angajații nevaccinați de la stat sau de la privat trebuie să le respecte. Potrivit oficialilor, aceste persoane vor primi pentru o perioadă limitată de timp teste plătite de la stat.


In articol:

În urma deciziilor pe care reprezentanții PNL și PSD le-au luat, angajații nevaccinați de la stat și de la privat vor primi pentru o perioadă limitată de timp teste plătite de la stat.

Fiecare angajat va plătit pentru a fi testat

După nenumărate dezbateri pe tema implementării certificatului verde la locul de muncă, deputații PNL și PSD au decis ca angajații nevaccinați să primească timp de 45 de zile teste rapide anti-Covid plătite de stat.

 Amenzi uriașe pentru angajații nevaccinați care nu respectă legea certificatului verde la locul de muncă

Rafila, despre decizia lui Tătaru

[Sursa foto: Facebook Alexandru Rafila]

Ca urmare a acestei perioade, românii care nu s-au vaccinat, vor fi nevoiți să plătească pentru a fi testați. Astfel, persoanele care nu respectă legea vor fi sancționate cu până la 50.000 de lei sau vor fi suspendate. Totodată, există sancțiuni usturătoare și pentru angajatorii care nu respectă legea și le permite angajaților să vină la locul de muncă fără să se testeze, în acest caz, amenzile pot ajunge până la 100.000 de lei.

În cadrul acestor discuții, PSD și-a exprimat dorința anulării obligativității certificatului verde, dacă rata de infectare va scădea.

PNL nu a fost de acord cu propunerea democraților, aceștia doresc păstrarea documentului, indiferent de incidența cazurilor.

Momentan, nu s-a luat nicio decizie, astfel că, proiectul urmează să fie dezbătut de cele șase comisii de specialitate din Parlament și votat săptămâna viitoare în Plen. Totodată, PNL a venit cu propunerea ca angajații nevaccinați să-și plătească singuri spitalizarea și tratamentul pentru COVID-19, Nelu Tătaru este cel care a venit cu această idee.

Întrebat dacă s-a aprobat această decizie, Florin Cîțu a precizat că este doar un amendament, care nu a trecut de voturile celorlalți.

 Amenzi uriașe pentru angajații nevaccinați care nu respectă legea certificatului verde la locul de muncă

Certificat verde

[Sursa foto: PixaBay]

Rafila, prima reacție după propunerea PNL

Reprezentanții PSD nu au dorit să ia în calcul această decizie, după părerea lor, în această situație, numărul deceselor ar fi în creștere, iar oamenii ar amâna să se prezinte la medic.

 Amenzi uriașe pentru angajații nevaccinați care nu respectă legea certificatului verde la locul de muncă

Rafila, despre decizia lui Tătaru

[Sursa foto: Facebook Alexandru Rafila]

”Această problemă a plății serviciilor medicale de către cei care nu sunt vaccinați este exclusă și vă spun lucrul ăsta și din punct de vedere medical pentru că ar accentua

și mai tare neprezentarea în spital tardivă a celor infectați”, a explicat Alexandru Rafila.

Citeste si: Când începe campania de vaccinare pentru copiii de 5-11 ani? Anunțul lui Valeriu Gheorghiță

Cât ar trebui să plătească românii nevaccinați pentru spitalizare

Director financiar contabil SJU Pitești, Isabela Din, a explicat la ce costuri ar putea ajunge un pacient Covid-19 nevaccinat, în urma propunerii făcute de Nelu Tătaru.

”Pentru un pacient care este internat pe secția de contagioase pentru 14 zile, costul se ridică la 2.700 de RON pentru această perioadă. Costurile mari, însă, le avem pe secția ATI, unde, dacă raportăm la 14 zile, se ridică la 16.900 – 17.000”, potrivit stirileprotv.ro.

Citeste si: Certificatul verde, obligatoriu în România? Anunțul făcut de Alexandru Rafila

 

Citește-ne pe

Citește și:

Când începe campania de vaccinare pentru copiii de 5-11 ani? Anunțul lui Valeriu Gheorghiță

NATO intensifică prezenţa militară în estul Europei, inclusiv în România / Rusia denunţă 'limbajul ameninţărilor'

S-a născut în Spania, dintr-o mama româncă și tată marocan. A fost abandonată într-un orfelinat, dar soarta a făcut să fie repatriată. Așa a ajuns în România, unde un cuplu...

Primele restricții pentru nevaccinați. Ce măsuri se iau în Europa

Angajatorii care primesc persoanele nevaccinate la muncă, pot fi sancționați. Adrian Wiener: „Este o amendă sancţionatorie”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies