ANM a publicat prognoza meteo pentru luna decembrie! Cum va fi vremea de Craciun si Revelion!

Luna decembrie va fi caracterizata de temperaturi normale pentru aceasta perioada, au anuntat meteorologii de la Agentia Nationala a Meteorologiei.

Saptamana 3 - 10 decembrie

Valorile termice vor fi mai ridicate decat cele normale pentru aceasta perioada in regiunile intracarpatice si la munte, iar in extremitatea sudica a tarii acestea se vor situa usor sub cele normale. În restul teritoriului temperaturile vor fi in general apropiate de cele specifice la aceasta data.

 

Cantitatile de precipitatii estimate a se inregistra in aceasta saptamana vor fi mai ridicate decat cele normale ale perioadei, excedent ce va fi mai pronuntat in nord-vestul teritoriului. În restul tarii regimul pluviometric va fi in general apropiat de cel climatologic normal pentru aceasta perioada.

 

Saptamana 10 - 17 decembrie

Temperatura aerului va avea valori in general in jurul mediilor climatologice ale intervalului, posibil usor mai ridicate in vestul, nord-vestul si centrul tarii.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal al perioadei, in cea mai mare parte a tarii.

 

Saptamana 17 - 24 decembrie

Temperatura aerului va avea valori apropiate de normele climatologice ale acestei saptamani in regiunile estice, sudice si sud-estice. În restul tarii valorile termice vor fi usor mai ridicate decat cele specifice perioadei.

Regimul pluviometric va fi in general deficitar in sudul, estul si sud-estul tarii, iar in rest va fi apropiat normalul acestei saptamani.

 

Saptamana 24 - 31 decembrie

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele normale, specifice perioadei, la nivelul intregii tari.

Cantitatile de precipitatii estimate a se inregistra in acest interval vor fi apropiate de cele normale ale perioadei, pe intreg teritoriul Romaniei.

(sursa: ANM)

 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate