ANM a facut anuntul: e oficial, vin ninsorile in Romania! Cand incepe iarna

,

Iarna ar putea veni in Romania mai rapid decat se preconiza.

Anuntul a fost facut de Florinela Georgescu, director ANM, care a declarat ca, de acum inainte, este posibil ca oricand sa apara episoade de ninsoare in Romania.

Aceasta a tinut sa sublinieze ca temperaturile inregistrate pana in prezent in luna octombrie au fost mai mari decat in mod normal.

"Luna octombrie de la inceput si pana in prezent inregistreaza o abatere termica pozitiva de 2,3 grade fata de normalul climatologic al unei luni octombrie in tara noastra, situandu-se, intr-adevar, pe locul 2, dupa luna octombrie a anului 1966 , cu o abatere termica pozitiva de 3,8 grade.

"Pe parcursul acestei saptamani ramanem pe o vreme in general frumoasa, chiar deosebit de calda", a explicat Florinela Georgescu.

Aceasta a adaugat ca vortexul polar va aduce episoade de ninsoare pe teritoriul Romaniei, iar acest lucru se poate intampla oricand.

"Masele de aer cald pot uneori avansa foarte mult spre poli de unde pot sa impinga aerul foarte rece mult inspre regiunile sudice. Aceste oscillatii aduc acel vortex polar de care vorbim cu totii in fiecare iarna. Vorbim despre aerul foarte rece care este favorizat sa avanseze mult inspre regiunile sudice ale continentelor.

"Este posibil oricand de acum sa avem episoade cu ninsoare, dar episoade care sa nu insemne neaparat venirea si asternerea definitiva a iernii la noi in tara. Mai putem avea si perioade cu vreme buna", a precizat Florinela Georgescu.

 

Citește și:

Calendar ortodox, 5 septembrie 2020. Ce mari Sfinti sunt praznuiti astazi!

IMAGINI REVOLTĂTOARE Credincioșii sunt legitimați la Sărbătoarea de Dimitrie cel Nou (FOTO)

Calendar ortodox, 27 august 2020. Ce mare Sfant este praznuit astazi!

Calendar ortodox, marti, 25 august. Sarbatoare importanta pentru toti romanii. Ce nu ai voie sa faci in aceasta zi!

Lapte toxic: cand devine laptele toxic pentru organism


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies