Angajatii romanii, din ce in ce mai saraci. Suntem PE ULTIMUL LOC in Europa

,

Mariana Campeanu, ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale (MFPS) s-a aratat ingrijorata de cresterea riscului de saracie in randul celor care lucreaza, procentul salariatilor care pot fi inclusi in aceasta categorie fiind de 17,3%.

Potrivit Agerpres, declaratia a fost facuta cu ocazia dezbaterii prilejuite de lansarea studiului 'Impactul calificarii si recalificarii asupra cererii si ofertei de munca', studiu realizat de expertii Biroului pentru observarea pietei muncii si a calitatii locurilor de munca din cadrul Blocului National Sindical (BNS).

" Ne ingrijoreaza foarte mult fenomenul cresterii riscului de saracie in randul celor care lucreaza, deoarece procentul salariatilor care pot fi inclusi in aceasta categorie a ajuns deja in Romania la 17,3%.

Prin comparatie, in Republica Ceha si Finlanda acest procent este de numai 3,7%. De asemenea, in urma studiilor realizate in ultima perioada, reiese ca numai 9,5% dintre romani considera ca sunt bine platiti, in timp ce procentul acestora este de 63% in Danemarca si de 60% în Luxemburg. Nu in ultimul rand, peste 20% dintre romani considera ca slujbele detinute nu le ofera perspectiva avansarii in cariera", a afirmat ministrul Mariana Campeanu. Aceasta a subliniat, totodata, ca in perioada urmatoare este necesara dezvoltarea competentelor si a calificarii profesionale.

" Daca pe termen scurt, mediu si lung nu vom avea in vedere cresterea nivelului invatamantului, dar si a cursurilor de formare si calificare profesionala, riscam ca pe viitor sa ne confruntam cu probleme foarte grave in ceea ce priveste pregatirea resurselor umane ”, a adaugat ministrul. Potrivit Marianei Campeanu, statul trebuie sa se aplece in aceasta perioada spre reducerea evaziunii fiscale, colectarea corecta a taxelor si impozitelor, dar si catre eliminarea muncii la negru.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Curs valutar BNR luni, 2 august 2021. Euro continuă să scadă! Curs NEOBIȘNUIT pentru dolar! Cele mai noi cotații

Cum va trece România la cartea electronică de identitate

Cine este actualul iubit al fiicei lui Liviu Dragnea? Alexandra Dragnea este acuzată că i-a distrus acestuia cariera

Vestea momentului pentru PENSIONARI. Adevărul pe care nimeni nu l-a spus până acum. Ce se va întâmpla cu pensiile românilor?

Vestea momentului! Guvernul majorează alocațiile

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies