Aluat sfaramicios

,

Perfect pentru tarte si quiche-uri!

 

Aluat sfaramicios
Perfect pentru tarte si quiche-uri
Ingrediente
200 g unt
400 g faina
100 ml apa f rece
Optional:
1/2 lingurita amoniu pentru prajituri
2 linguri otet
Mod de preparare
Amestecati faina cu untul taiat felii si frecati intre palme, ca sa obtineti un fel de nisip. Aveti grija sa nu framantati prea mult aluatul: trebuie sa ramana cat mai nisipos.
Faceti in faina o adancitura suficient de mare, astfel incat sa evitati sa iasa lichidul. Turnati incet apa foarte, foarte rece (si amoniul amestecat cu otet, daca folositi), in care ati dizolvat sare; nu folositi apa calda, fiind aceasta ar topi untul si aluatul nu ar mai avea aceeasi textura.
Fara sa insistati, ca sa nu dati prea multa consistenta aluatului, framantati-l de la mijloc spre margini, continuu, cu miscari iuti. Dupa framantare, aluatul trebuie sa fie omogen, dar, daca se vad inca niste bucati de unt nisipos, nu e nici o problema.
Zdrobiti ultimele bucati mari de materie grasa, ajutandu-va cu palma. Lucrati cu varful degetelor, ca sa nu se incalzeasca aluatul si sa va asigurati ca toate ingredientele se omigenizeaza perfect.
Un bulgare rotund de aluat o sa va ajute cand vreti sa rulati aluatul. Pentru acesta, adunati toate bucatile de aluat framantat intr-un vas si strangeti-l cat mai repede intr-un bulgare. Nu trebuie sa mai framantati aluatul, este deja omogen.
Lasati aluatul sa se odihneasca, la frigider, invelit cu folie alimentara sau un servet de bucatarie curat . Daca aveti o cantitate mare de aluat, inveliti-l intr-un castron; daca nu, este suficient sa puneti bulgarele de aluat intr-o folie alimentara si sa il inveliti bine.


Ingrediente

200 g unt
400 g faina 
100 ml apa foarte rece

Optional:
1/2 lingurita amoniu pentru prajituri
2 linguri otet


Mod de preparare

Amestecati faina cu untul taiat felii si frecati intre palme, ca sa obtineti un fel de nisip.
Aveti grija sa nu framantati prea mult aluatul: trebuie sa ramana cat mai nisipos. 
Faceti in faina o adancitura suficient de mare, astfel incat sa evitati sa iasa lichidul. Turnati incet apa foarte, foarte rece (si amoniul amestecat cu otet, daca folositi), in care ati dizolvat sare; nu folositi apa calda, fiind aceasta ar topi untul si aluatul nu ar mai avea aceeasi textura. 
Fara sa insistati, ca sa nu dati prea multa consistenta aluatului, framantati-l de la mijloc spre margini, continuu, cu miscari iuti. Dupa framantare, aluatul trebuie sa fie omogen, dar, daca se vad inca niste bucati de unt nisipos, nu e nici o problema.Zdrobiti ultimele bucati mari de materie grasa, ajutandu-va cu palma. Lucrati cu varful degetelor, ca sa nu se incalzeasca aluatul si sa va asigurati ca toate ingredientele se omigenizeaza perfect. Un bulgare rotund de aluat o sa va ajute cand vreti sa rulati aluatul. Pentru acesta, adunati toate bucatile de aluat framantat intr-un vas si strangeti-l cat mai repede intr-un bulgare. Nu trebuie sa mai framantati aluatul, este deja omogen.
Lasati aluatul sa se odihneasca, la frigider, invelit cu folie alimentara sau un servet de bucatarie curat . Daca aveti o cantitate mare de aluat, inveliti-l intr-un castron; daca nu, este suficient sa puneti bulgarele de aluat intr-o folie alimentara si sa il inveliti bine.

 

 

Citește și:

De pe podiumul “Bravo, ai stil! Celebrities”, direct pe coperta de revista! “Cover Girl”, conceptul inedit care le va provoca stilistic pe concurente, in editia de sambata seara...

Spania va fi în stare de urgenţă pentru o perioadă de şase luni, pentru a combate pandemia de coronavirus

"Va implor..." Apelul disperat al unei mamici dupa ce fata bebelusului ei s-a umplut de rani si cicatrici

Lia Olguta Vasilescu: "Pensiile aflate pe legi speciale se dubleaza! Daca v-am spus ca sunt si prosti si iresponsabili"

Spitalul Metropolitan Bucuresti, cand incepe constructia primului spital inteligent din Romania


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies