De la 1 ianuarie 2025, alocațiile pentru copii vor crește cu 10,4%, oferind un sprijin financiar mai mare pentru 3,6 milioane de copii și tineri din România. Măsura vine ca răspuns la creșterea inflației și are ca scop susținerea familiilor în contextul economic actual.
Alocațiile copiilor se vor majora de la 1 ianuarie 2025
De la 1 ianuarie 2025, alocațiile de stat pentru copii vor crește cu 10,4%, potrivit unui anunț făcut de Ministerul Muncii.
Pentru copiii sub doi ani sau cei cu dizabilități, alocația va crește de la 719 lei la 794 de lei.
Alocațiile se vor crește periodic odată cu rata medie anuală a inflației
Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, a subliniat importanța acestor creșteri, menționând că fondurile necesare provin din bugetul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, iar plățile vor fi gestionate de Agenția Națională de Plăți și Inspecție Socială. Alocația de stat va continua să fie acordată și tinerilor care au peste 18 ani și care sunt elevi de liceu sau școală profesională, până la finalizarea studiilor, precum și majorilor cu handicap care urmează cursurile unei instituții de învățământ preuniversitar, dar nu mai târziu
de vârsta de 26 de ani.Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi
Citește și: De astăzi, 11 noiembrie 2024, ratele la credite vor scădea! Află care este suma exactă
„Cei 3,6 milioane de copii, precum şi tinerii care frecventează liceele şi școlile profesionale vor primi alocații de stat majorate.
Decizia de a majora alocațiile pentru copii este parte a unui cadru legislativ stabilit prin Ordonanța de Urgență 126/2021, care prevede că, începând cu drepturile aferente lunii ianuarie 2023, cuantumul alocației de stat pentru copii se indexează anual, din oficiu, cu rata medie anuală a inflației.
Acest mecanism asigură o ajustare automată a sumelor acordate, pentru a menține puterea de cumpărare a alocațiilor în contextul schimbărilor economice.Această măsură reflectă angajamentul autorităților de a sprijini familiile și de a investi în viitorul copiilor din România. Creșterea constantă a alocațiilor reprezintă un pas important în direcția asigurării unui sprijin mai puternic pentru educația și bunăstarea tinerilor, contribuind astfel la dezvoltarea unei generații mai bine pregătite și susținute financiar.