Alimentul de doar 1 leu care îți crește imunitatea! Ce beneficii mai are

Autor: Andrei Ionescu
Actualizat: 24 dec 2022, 02:00

Ouă

Sursa: pexels.com/PixaBay

Există un aliment de doar 1 leu care îți sporește imunitatea. Mai ales într-o perioadă în care circulă mulți viruși e bine să îl consumăm.

Ouăle conțin vitaminele D și B12, dar și minerale precum zinc, fier și seleniu. Toate aceste componente susțin sistemul nostru imunitar și ne ajută să luptăm contra infecțiilor.

Pe lângă beneficiile evidente pentru imunitate, trebuie să știți că oul reprezintă o sursă bogată de proteine și vitamine. Totodată, oul este sățios și are numai 78 de calorii. Un ou mare conține 6 grame de proteine.

Ouăle contribuie și la sănătatea oaselor și ajută și la metabolism și la funcționarea ficatului.

Experții recomandă un ou pe zi pentru a ne bucura de avantajele consumului acestui produs. „Să mâncăm un ou pe zi ca parte a unei diete sănătoase pentru persoanele sănătoase este un lucru rezonabil", a declarat Jo Ann Carson, profesor de nutriție clinică la UT Southwestern Medical Center din Dallas, citată de DCNews. Expertul a atras atenția asupra consumului exagerat de ouă.

„Probabil că includem ouăle într-un model alimentar sănătos pentru inimă, dar sunt o sursă de colesterol dietetic", a precizat ea.

Citeste si: Alertă alimentară! Sute de mii de ouă cu origine falsificată au fost găsite în România

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Cine trebuie să aibă mare grijă atunci când consumă ouă

Persoanele cu colesterolul mărit, dar și cele care suferă de diabet și boli de inimă trebuie să fie foarte atente atunci când consumă ouă.

Totodată, atunci când le consumă, e foarte important să le consume fierte, nu prăjite. 

Oul e o sursă bogată de proteine, vitamine și minerale, este ieftin, costând doar circa 1 leu, dar reprezintă și o sursă bogată de colesterol. 

Un ou întreg conține 210 mg colesterol, ceea ce reprezintă mai mult decât jumătate din necesarul de colesterol pentru o singură zi. Un ou are aproape 5 grame de grăsime și 1,6 grame grăsimi saturate.

"Ouăle pot fi, de asemenea, o sursă de amine heterociclice, chimicale cancerigene care se formează în timpul prăjirii la temperaturi ridicate. Ouăle conțin cantități considerabile de colină, ​​care poate favoriza transformarea anumitor bacterii rele din intestin în toxine periculoase", atrage atenția și doctorul Cristian Panaite pe blog.kilostop.ro.

Citeste si: Ouă umplute pentru masa festivă de sarbatori. Cele mai simple rețete pe care trebuie le încercați acasă

 

Taguri: