Alexandru Rafila propune relaxări pentru români! Gata cu masca afară și cu certificatul verde în restaurante și mall-uri

,
Covid

Alexandru Rafila propune relaxări pentru români! Gata cu masca afară și cu certificatul verde în restaurante și mall-uri

[Sursa foto: Facebook Alexandru Rafila]

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, vine cu propuneri care ar putea bucura românii. Masca ar putea să nu mai fie obligatorie afară, iar oamenii ar putea să fie scutiți de prezentarea certificatului verde în restaurante și mall-uri.


In articol:

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a propus ca masca de protecție sanitară să nu mai fie obligatorie în exterior, certificatul verde ar putea să nu mai fie necesar pentru a intra în restaurante și mall-uri și, de asemenea, ar putea fi organizate iar evenimente private.

Obligativitatea purtării măștii afară și prezentării certificatului verde în mall-uri și restaurante ar putea fi eliminate

Covid

Obligativitatea purtării măștii afară și prezentării certificatului verde în mall-uri și restaurante ar putea fi eliminate

[Sursa foto: PixaBay]

Propunerile de relaxare ale ministrului Sănătății au fost făcute după ce gradul de ocupare a paturilor COVID-19 a ajuns sub 50%.

„Remarcaţi scăderea constantă la nivelul tuturor indicatorilor. Evoluţia ratei de pozitivitate este în jur de 15% din totalul testelor care se efectuează zilnic, un trend descendent al numărului de decese. Există o anumită întârziere faţă de scăderea numărului de cazuri ale persoanelor internate la ATI. Totuşi, trendul acesta descrescător”, a declarat Alexandru Rafila.

Citeste si: Bilanț coronavirus marți, 1 martie 2022. Numărul cazurilor noi și deceselor, în creștere

Ministerul Sănătății a propus mai multe restricții spre eliminare.

„Este vorba despre accesul fără certificat electronic COVID în centrele comerciale, instituțiile publice, hoteluri, pensiuni și restaurante. De asemenea, creșterea limitei de la 30 la 50% din capacitatea maximă a spațiului, fără restricții de interval orar- ăsta cred că e un lucru așteptat de multă lume- pentru competiții sportive, activitățile din cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole, concertele în aer liber, conferințe, workshopuri, săli de sport și piscine”, a mai spus Alexandru Rafila.

Citeste si: Președintele Zelenski, declaraţii cutremurătoare în cea mai recentă convorbire cu liderii UE: "Aș putea muri în următoarele 48 de ore"

Ministrul Sănătății a propus, de asemenea, să se permită organizarea de evenimente private cu participarea a maxim 200 de persoane.

„Masca în mod evident nu se va mai utiliza în mediul exterior, însă purtarea măștii rămâne obligatorie în spațiile publice închise și este recomandată în spațiile deschise aglomerate”, a încheiat Alexandru Rafila.

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Alexandru Rafila: Ucrainenii care ajung pe teritoriul României vor beneficia de servicii medicale

Germania `și-a trimis om` la refendumul de anexare a provinciei Zaporojie la Rusia: e un greu din energie care a provocat indignare acasa

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Efectele ridicării stării de alertă în România. Ce se va întâmpla dacă autoritățile vor lua această decizie

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies