ALERTA: West Nile - O femeie a murit la Spitalul Victor Babes din Bucuresti, iar medicii suspecteaza ca pacienta ar fi contractat virusul ucigas

O femeie din localitatea buzoiană Mihăileşti, despre care se bănuieşte că a contractat virusul West Nile, transmis de ţânţari, a murit la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti.Analizele care vor arăta cauza certă a îmbolnăvirii femeii sunt aşteptate zilele acestea.

Buzoianca din localitatea Mihăileşti a ajuns la finele săptămânii trecute la Spitalul Judeţean Buzău, cu febră mare şi stare generală proastă. Simptomele apărute ulterior au ridicat suspiciunea de meningoencefalită produsă de virus West Nile, aşa că medicii buzoieni au decis transferul pacientei la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti.

Femeia a murit ulterior la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti.

femeie spital

Rezultatele necropsiei şi cele de laborator la probele recoltate zilele trecute urmează să arate ce a condus la decesul pacientei. Dacă este vorba despre o infecţie cu virusul West Nile, ar fi al doilea deces din această vară, după cel înregistrat săptămâna trecută la Călăraşi.

Femeia care a murit din cauza unei meningoencefalite suspicionată ca fiind provocată de virusul West Nile trăia într-o zonă unde erau băltiri de apă şi era crescătoare de animale.

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) anunţa, vineri, că, în perioada 3 iunie - 7 august, au fost înregistrate şapte cazuri de infecţie cu virusul West Nile. La data de 1 august, instituţia anunţa şi un deces, în judeţul Călăraşi.

west nile

Citeste si: News Alert Sute de romani blocati in Grecia. Incendiile se apropie amenintator de porturi

Citeste si: CEx PSD. "Ii dam prea multa atentie lui Victor Ponta". Ce pozitie are Tariceanu

Citeste si: HOROSCOP DRAGOSTE 13 AUGUST. Zodia care se simte norocoasa: o persoana noua intra in viata ei

 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
`
Setari de confidentialitate