Alerta meteo! Un CICLON a lovit Romania! Ce ne asteapta in urmatoarele ore

Author: Raluca Vitu
Actualizat: 25 ian 2019, 13:32

Administratia Nationala de Meteorologie a emis vineri o avertizare de cod galben de ninsori, intensificari ale vantului si polei, valabila in intervalul 25 ianuarie, ora 12:00 - 27 ianuarie, ora 06:00.

In intervalul mentionat aria precipitatiilor, in general moderate cantitativ, se va extinde incepand din sud-vestul tarii. In regiunile sudice si sud-estice vor predomina ploile, in nordul Moldovei, Banat si Crisana, precum si la munte vor fi mai ales ninsori, iar in restul teritoriului se vor semnala precipitatii mixte. Temporar vor fi depuneri de polei. Vantul va prezenta intensificari in jumatatea de sud a teritoriului, dar si pe crestele montane, unde ninsoarea va fi temporar viscolita.

 

Avertizate pentru intervalul: 25 ianuarie, ora 14- 26 ianuarie, ora 14

 

In zona Muntilor Banatului, in Carpatii Meridionali si Carpatii de Curbura vor fi precipitatii predominant sub forma de ninsoare si se vor acumula cantitati de 15...25 l/mp si izolat peste 35 l/mp. In zona inalta stratul de zapada nou depus va fi consistent, iar vantul va avea

intensificari cu rafale de 65…70 km/h, viscolind si troienind zapada.

Vin ninsorile, iar temperatura din termometre scade în toată țara. Prognoza meteo ANM joi, 26 ianuarie 2023

 

In regiunile sudice si sud-estice temporar vor fi precipitatii, predominant ploi, iar vantul va avea intensificari, cu rafale de 55...60 km/h si izolat 70 km/h.

Vor fi depuneri de polei pe arii extinse in Muntenia, local in Oltenia si in jumatatea de sud a Moldovei. In nordul Olteniei si al Munteniei, cantitatile de apa vor fi

in general de 20...30 l/mp, determinand topirea stratului de zapada.