ALERTA meteo! Romania, lovita din nou de ninsori, vant puternic si ger. Cand se schimba vremea

Author: Raluca Vitu

Potrivit estimarilor realizate de Administratia Nationala de Meteorologie, iarna revine in forta in urmatoarele zile.

Astfel, in aceasta perioada se vor semnala ninsori, viscol si ger. Vantul puternic isi va face simtita prezenta in special in Moldova, Muntenia si zonele de munte. Racirea se va resimti incepand de joi, cand cerul va deveni mai noros in vestul, centrul si nordul tarii. Se vor semnala, de asemenea, precipitatii, in special sub forma de ploaie, iar la munte lapovite si ninsori.

Citește și: Ce se întâmplă cu Theo Rose în ultimul trimestru?! Artista, în lacrimi: „Copilul meu nu știu ce are”

  • Vineri
    Vremea se va raci accentuat. In prima parte a zilei cerul va fi mai mult noros si se vor semnala precipitatii in majoritatea regiunilor, apoi aria de nebulozitate si de precipitatii se va restrange treptat catre regiunile sudice. La munte, in jumatatea de nord a Moldovei si in estul Transilvaniei va predomina ninsoarea, in Banat, Crisana si Maramures ploaia si lapovita, iar in restul teritoriului ziua va fi ploaie si lapovita, iar din orele serii treptat vor predomina ninsorile. Vantul se va intensifica in cea mai mare parte a tarii si va avea viteze mai mari la munte, mai ales la altitudini mari, unde va viscoli ninsoarea. Temperaturile maxime se vor situa, in general, intre 0 si 9 grade. Noaptea local va fi ger mai ales in nordul si in centrul tãrii, iar minimele termice se vor incadra intre -12 si -2 grade, mai scazute in estul Transilvaniei spre -20 de grade.
  • In Capitala
    Vremea se va raci si in Bucuresti. Se vor semnala precipitatii sub formã de ploaie ziua, iar seara si noaptea mai ales sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul se va intensifica treptat. Temperatura maxima va fi de 4...5 grade, iar cea minimã de -7...-6 grade, mai scazuta in zona preoraseneasca.
  • Sambata
    Vremea va deveni mai rece decat in mod normal la aceasta data, local geroasa dimineata si noaptea mai ales in nordul si in centrul tarii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -6 si 2 grade, iar cele minime se vor incadra intre -14 si -4 grade, mai scazute in depresiuni spre -20 de grade. Cerul va fi variabil si doar izolat vor fi posibile fulguieli. Vantul va continua sa prezinte intensificari, dar la cote mai reduse fata de intervalul precedent, indeosebi in estul, sud-estul tãrii, precum si la munte, la altitudini mari, unde zapada va fi spulberata.