Alerta meteo! Este cod galben in mai multe judete! Rafalele de vant lovesc Romania!

Meteorologii au emis, pentru ziua de duminică, o atenţionare Cod galben privind intensificări ale vântului în Muntenia, Dobrogea, sud-vestul Moldovei şi în estul Olteniei.

Luni, o astfel de avertizare va fi valabilă pentru judeţele Constanţa, Tulcea, Caraş-Severin şi Mehedinţi, potrivit news.ro.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben privind intensificări ale vântului valabilă duminică, între orele 8.00 şi 21.00, în judeţe din sudul şi sud-estul ţării.

Citeste si: Greșeala pe care o fac românii când completează declarația pe propria răspundere! Te poate costa scump! NU RISCA!

Astfel, pe parcursul zilei de duminică vântul se va intensifica treptat în Muntenia, Dobrogea, sud-vestul Moldovei, precum şi în estul Olteniei, iar la rafală se vor atinge viteze cuprinse, în general, între 55 şi 70 de kilometri pe oră.

Intensificări ale vântului vor fi şi în celelalte regiuni, însă pe arii mai restrânse, pentru intervale mai scurte de timp şi în general la viteze mai reduse.

Citeste si: Raed Arafat a spus cu cat s-ar prelungi starea de urgentă

O altă atenţionare Cod galben va fi în vigoare luni, între orele 6.00 şi 20.00, în judeţele Constanţa, Tulcea, Caraş-Severin şi Mehedinţi.

"În intervalul menţionat, vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală de până la 55...60 km/h în judeţul Constanţa şi estul judeţului Tulcea şi de 75...80 km/h în zona montană şi submontană a judeţelor Caraş-Severin şi Mehedinţi", a transmis ANM.

Citeste si: ULTIMA ORA! Un nou bilant oficial al imbolnavirilor! A crescut si numarul deceselor in Romania

Citeste si: ULTIMA ORA! Un nou bilant oficial al imbolnavirilor! A crescut si numarul deceselor in Romania

Totodată, vor mai fi unele intensificări ale vântului cu viteze cuprinse în general între 40 şi 50 km/h, în cursul nopţii de duminică spre luni (5/6 aprilie), pe litoral şi pe crestele montane, iar pe parcursul zilei de luni (6 aprilie) şi în regiunile sudice şi sud-vestice.

Citeste si: Cod galben privind intensificări ale vântului, duminică, în Muntenia, Dobrogea, sud-vestul Moldovei şi estul Olteniei

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate