Alertă meteo! Cod portocaliu de viscol în aceste județe

,
cod portocaliu de viscol
Informare meteo de ninsoare și viscol la munte.

Agenția Națională de Meteorologie (ANM) a emis cod portocaliu de viscol în zonele montane din Argeș, Prahova și Dâmbovița. 


In articol:

Conform prognozei ANM, zonele montane din Argeș, Prahova și Dâmbovița se află joi dimineața sub avertizarea unui Cod portocaliu de viscol.

viscol
Cod portocaliu de viscol în mai multe județe

Va fi viscol puternic în următoarele locații

În aceste trei județe, este cod portocaliu de vânt de peste 110-120 km/h și viscol puternic în zonele montane.

De asemenea, până la ora 10:00 este Cod galben în județele Bacău, Botoşani, Iași, zona joasă a județului Neamţ și în localitățile Huși, Stănilești, Duda-Epureni, Puiești, Codăești, Drânceni, Ivănești, Dragomirești, Zăpodeni, Solești, Băcești, Dumești, Iana, Voinești, Rebricea, Todirești, Pungești, Tăcuta, Ștefan cel Mare, Poienești, Bunești-Averești, Oșești, Pogana, Ivești, Miclești, Gherghești, Negrești, Delești, Tătărăni, Dănești, Gârceni, Boțești, Cozmești, Vulturești, Ferești, Coroiești, Arsura, Rafaila, Ciocani din județul Vaslui. 

În aceste zone se vor semnala precipitații sub formă de ploaie sau lapoviță, care vor depune polei.

Județele Maramureş și Bistriţa-Năsăud se află sunt sub Cod galben până la ora 10:00,  unde se va semnala vânt cu rafale ce vor depăși 70-90 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

Un alt Cod galben de ceață este valabil în Teleorman până la ora 9:00. Din cauza fenomenului, vizibilitatea va fi redusă sub 200 de metri și izolat sub 50 de metri.

Citeste si: Când este nevoie să faci trecerea la anvelopele de iarnă? Află sfaturile specialiştilor

De asemenea, în zonele de munte ale județelor Suceava și Neamț a fost în vigoare, până la ora 8:00, o avertizare de vânt cu rafale de peste 90-100 km/h, temporar viscol și vizibilitate redusă.

Trebuie menționat că până la ora 7:30 a fost valabil un Cod portocaliu de vânt de peste 110-120 km/h și viscol puternic în zonele montane din Argeș, Prahova și Dâmbovița.

 

Avertizare Infotrafic: Polei, carosabil umed și ceață pe drumuri din țară

Centrul Infotrafic anunță că joi dimineața nu sunt drumuri blocate din cauza depunerilor de zăpadă, dar că pe multe șosele carosabilul este umed, iar în unele zone s-a depus polei sau este ceață.

Centrul Iinfotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că joi dimineață pe Autostrada A1 București-Pitești carosabilul este umed, sunt precipitații sub formă de ploaie, fără depunere de polei, pe tronsoanele kilometrice 11- 49 și 86- 110.

avertizare infotrafic
Polei, carosabil umed și ceață pe drumuri din țară

Pe Autostrada A2 București – Constanta și Autostrada A4 Ovidiu – Agigea se înregistrează ploaie ușoară, fără depuneri de polei pe întreg tronsonul A2 și A4, dar cu vizibilitate sub 100 metri între km 105 – 212 și pe A4.

De asemenea, pe Autostrada A3 București-Ploiești este ploaie ușoară, fără depuneri de polei, cu vizibilitate bună.

Pe DN 1 București – Brașov carosabilul este umed, se înregistrează lapoviță în zona montană, iar între Cluj-Napoca și Oradea este polei între km 542 – 550, în zona localității Poieni, județul Cluj.

De asemenea, DN 1A Ploiești – Cheia – Brașov este acoperit cu zăpadă frământata de 0-1 cm, în zona Cheia. Pe DN 3 Călărași – București se înregistrează ceață care reduce vizibilitatea pe alocuri sub 50 metri între localitățile Lehliu-Gară și Fundulea.

 

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Prognoza meteo ANM pentru joi, 10 decembrie. Vreme mohorâtă și temperaturi mai ridicate decât ar fi normal pentru această perioadă

ALERTĂ în Rusia: O nouă VARIANTĂ de coronavirus, mai agresivă și mai contagioasă, face ravagii

Scandal ca la ușa cortului! Elena Ionescu și Cristina Șișcanu s-au luat la ceartă în direct! De la ce a pornit totul

Mai multe județe din țară sunt vizate de un Cod galben de ceață. Despre ce zone este vorba

Alertă meteo ANM! Cod galben de fenomene periculoase în 16 județe

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies