Alerta meteo! Cod galben de ninsori abundente si viscol in urmatoarele ore

Author: Raluca Vitu
Actualizat: 23 ian 2019, 14:54

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o avertizare de cod galben de vreme rea pentru intervalul 24 ianuarie, ora 04:00 – 25 ianuarie, ora 14:00.

Astfel in intervalul mentionat, vor fi ploi, lapovita si, mai ales la altitudini de peste 1500 m, ninsori si viscol in zona Muntilor Banatului, in Carpatii Meridionali si Carpatii de Curbura. Se vor acumula cantitati in general de 25…50 l/mp. Acestea vor fi predominant sub forma de ninsoare mai ales la altitudini de peste 1500 m, unde si vantul va avea intensificari cu rafale de 60…80 km/h, viscolind si troienind zapada.

La altitudini mai joase, precipitatiile vor fi in special sub forma de ploaie si lapovita, favorizand topirea stratului de zapada.

In judetele Bacau, Neamt, Iasi, Suceava, Botosani si in zona Carpatilor Orientali vor fi perioade in care va ninge, local insemnat cantitativ si se va depune strat nou de zapada consistent.

In judetele Vaslui si Vrancea vor fi precipitatii mixte ce vor favoriza formarea poleiului.

Vin ninsorile, iar temperatura din termometre scade în toată țara. Prognoza meteo ANM joi, 26 ianuarie 2023

Local si temporar vantul va avea intensificari cu viteze in general de 40...55 km/h si peste 70 km/h la munte, viscolind si spulberand zapada.

Temporar vor fi precipitatii mai ales sub forma de ploaie in regiunile sudice si sud-estice, unde se vor acumula cantitati de apa cuprinse in general intre 10 si 25 l/mp. In nordul si vestul Olteniei, precum si in nordul Munteniei acestea vor fi de 25…50 l/mp,

determinand topirea stratului de zapada, in special in zona deluroasa a Olteniei. In centrul si nord-estul Munteniei si in sud-estul Moldovei vor fi intensificari ale vantului cu rafale de 50...70 km/h si se va semnala polei.