Alertă meteo ANM! Mai multe județe, sub avertizare. Meteorologii tocmai au făcut anunțul

Author: Marina Ionescu
Actualizat: 20 iul 2022, 13:05
Cod galben de ninsori și viscol emis de meteorologii ANM pentru România! Iarna își intră în drepturi

Meteorologii au emis, vineri dimineaţa, avertizări nowcasting Cod galben de ninsori şi viscol, valabile în zonele montane din 12 judeţe.

Temperaturile scad considerabil pe măsură ce se apropie weekendul, când se anunță ninsori în toată țara. 

Cod galben de ninsori și viscol

Meteorologii au emis vineri mai multe avertizări Cod galben de ninsori și vânt puternic, valabile în zonele montane din 12 județe.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), până la ora 10:00, în judeţele Ialomiţa (localităţile: Feteşti, Făcăeni, Borduşani, Vlădeni, Movila şi Stelnica) şi Călăraşi (la: Borcea, Jegălia, Unirea, Ştefan cel Mare şi Dichiseni) se va semnala ceaţă care determină scăderea vizibilităţii sub 200 de metri şi, izolat, sub 50 de metri, ce va favoriza în funcţie şi de condiţiile locale formarea gheţuşului.

De asemenea, până la ora 12:00, în judeţele Gorj, Vâlcea, Caraş-Severin, Hunedoara, Alba, Braşov, Sibiu, Argeş, Prahova şi Dâmboviţa, la altitudini de peste 1.800 de metri va ninge temporar şi vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de 70 – 90 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM, potrivit Capital.ro.

Citeste si: Atenţie! Cod galben de ninsori şi vânt în opt judeţe din ţară! Care sunt zonele afectate

Cum va fi vremea vineri, sâmbătă și dumincă

Mai mult decât atât, minimele scad considerabil pe timpul nopții în weekend, când sunt anunțate chiar și -20 de grade.

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta

Vineri, temperaturile maxime pe regiuni vor arăta astfel: 1 grad în Moldova, 0 în Transilvania, -2 în Maramureș, 0 în Crișana, 1 în Banat, 3 în Muntenia și Oltenia și 4 în Dobrogea.

Îm ultima zi lucrătoare a săptămânii va ninge în Transilvania, Moldova, Maramureș, Banat și Crișana. Dincolo de Carpați, însă, va ieși soarele în Oltenia, Moldova și Dobrogea. În București, cerul va fi variabil cu o maximă de 3 grade.

Sâmbătă, temperaturile maxime pe regiuni vor arăta astfel: -3 grade în Moldova și Transilvania, -5 în Maramureș, -3 în Crișana, -1 în Banat și Muntenia, 0 în Oltenia și 2 în Dobrogea.

În ceea ce privește temperaturile minime în timpul nopții, sâmbătă noapte vor fi -20 de grade în Transilvania, -15 în Moldova, -13 în Maramureș, -12 în Crișana, -12 în Banat, -14 în Muntenia, -12 în Oltenia și -9 în Dobrogea.

Ninsorile se extind în întreaga țară în prima zi de weekend. În București, cerul va fi temporar noros cu ninsoare slabă și o temperatură maximă de -1 grad.

Prognoza meteo. Cum va fi vremea de Ziua Îndrăgostiților 2023. Prognoza meteo pentru 14 februarie

Citeste si: Alertă meteo! Temperaturile scad și ninge în aproape toată țara. Cum va fi vremea în București

Duminică, temperaturile maxime pe regiuni vor arăta astfel: -2 grade în Moldova, -4 în Transilvania și Maramureș, -3 în Crișana, -1 în Banat, -2 în Muntenia, -1 în Oltenia și -2 în Dobrogea.

În cea de-a doua zi de weekend va mai ninge doar în Moldova, Banat, Crișana și Oltenia. Soarele va ieși în Transilvania și Maramureș, dar va rămâne înnorat în Muntenia și Dobrogea. În Capitală, cerul va fi temporar noros cu o maximă de -3 grade.

 


Asiye se află în pericol de moarte atunci când este rănită în confruntarea dintre Tayfun și Omer. Vezi online live episodul 51 al serialului “Totul pentru familia mea”

Episodul 51 al serialului turcesc „Totul pentru familia mea” este difuzat la Kanal D miercuri, 8 februarie 2023, de la ora 20:00. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.

Cookies