Alertă meteo ANM! Mai multe județe, sub avertizare. Meteorologii tocmai au făcut anunțul

,
Cod galben de ninsori și viscol
Cod galben de ninsori și viscol emis de meteorologii ANM pentru România! Iarna își intră în drepturi

Meteorologii au emis, vineri dimineaţa, avertizări nowcasting Cod galben de ninsori şi viscol, valabile în zonele montane din 12 judeţe.


In articol:

Temperaturile scad considerabil pe măsură ce se apropie weekendul, când se anunță ninsori în toată țara. 

avertizări nowcasting Cod galben de ninsori
Meteorologii au emis, vineri, noi avertizări nowcasting Cod galben de ninsori, viscol şi ceaţă, valabile în orele următoare în mai multe zone din 12 judeţe.

Cod galben de ninsori și viscol

Meteorologii au emis vineri mai multe avertizări Cod galben de ninsori și vânt puternic, valabile în zonele montane din 12 județe.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), până la ora 10:00, în judeţele Ialomiţa (localităţile: Feteşti, Făcăeni, Borduşani, Vlădeni, Movila şi Stelnica) şi Călăraşi (la: Borcea, Jegălia, Unirea, Ştefan cel Mare şi Dichiseni) se va semnala ceaţă care determină scăderea vizibilităţii sub 200 de metri şi, izolat, sub 50 de metri, ce va favoriza în funcţie şi de condiţiile locale formarea gheţuşului.

De asemenea, până la ora 12:00, în judeţele Gorj, Vâlcea, Caraş-Severin, Hunedoara, Alba, Braşov, Sibiu, Argeş, Prahova şi Dâmboviţa, la altitudini de peste 1.800 de metri va ninge temporar şi vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de 70 – 90 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM, potrivit Capital.ro.

Citeste si: Atenţie! Cod galben de ninsori şi vânt în opt judeţe din ţară! Care sunt zonele afectate

Cum va fi vremea vineri, sâmbătă și dumincă

Mai mult decât atât, minimele scad considerabil pe timpul nopții în weekend, când sunt anunțate chiar și -20 de grade.

Cod galben de ninsori și viscol
Cod galben de ninsori și viscol emis de meteorologii ANM, care avertizează că va ninge şi vor avea loc intensificări ale vântului.

Vineri, temperaturile maxime pe regiuni vor arăta astfel: 1 grad în Moldova, 0 în Transilvania, -2 în Maramureș, 0 în Crișana, 1 în Banat, 3 în Muntenia și Oltenia și 4 în Dobrogea.

Îm ultima zi lucrătoare a săptămânii va ninge în Transilvania, Moldova, Maramureș, Banat și Crișana. Dincolo de Carpați, însă, va ieși soarele în Oltenia, Moldova și Dobrogea. În București, cerul va fi variabil cu o maximă de 3 grade.

Sâmbătă, temperaturile maxime pe regiuni vor arăta astfel: -3 grade în Moldova și Transilvania, -5 în Maramureș, -3 în Crișana, -1 în Banat și Muntenia, 0 în Oltenia și 2 în Dobrogea.

În ceea ce privește temperaturile minime în timpul nopții, sâmbătă noapte vor fi -20 de grade în Transilvania, -15 în Moldova, -13 în Maramureș, -12 în Crișana, -12 în Banat, -14 în Muntenia, -12 în Oltenia și -9 în Dobrogea.

Ninsorile se extind în întreaga țară în prima zi de weekend. În București, cerul va fi temporar noros cu ninsoare slabă și o temperatură maximă de -1 grad.

Citeste si: Alertă meteo! Temperaturile scad și ninge în aproape toată țara. Cum va fi vremea în București

Duminică, temperaturile maxime pe regiuni vor arăta astfel: -2 grade în Moldova, -4 în Transilvania și Maramureș, -3 în Crișana, -1 în Banat, -2 în Muntenia, -1 în Oltenia și -2 în Dobrogea.

În cea de-a doua zi de weekend va mai ninge doar în Moldova, Banat, Crișana și Oltenia. Soarele va ieși în Transilvania și Maramureș, dar va rămâne înnorat în Muntenia și Dobrogea. În Capitală, cerul va fi temporar noros cu o maximă de -3 grade.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Prognoza meteo ANM pentru sâmbătă, 6 martie 2021: Vremea se răcește brusc! COD GALBEN de ninsori!

Valeriu Gheorghiţă explică sechelele după COVID-19: disfuncţii respiratorii, cardio-vasculare, neurologice, renale sau hepatice, dar şi oboseală, dureri de cap

Cum arată soția celebrului Valeriu Gheorghiță? Este extrem de frumoasă. Detalii neștiute despre coordonatorul campaniei de vaccinare

Prognoza meteo ANM pentru vineri, 5 martie 2021: Vremea, în continuare foarte caldă! Ce temperaturi vor fi

Prognoza meteo ANM pentru joi, 4 martie 2021: Vremea, uluitor de caldă! Ce temperaturi vor fi

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies