Alertă alimentară! Noi produse retrase de urgență de la vânzare

Author: Alina Petre
Actualizat: 05 sep 2022, 23:33

Supermarket

Este alertă alimentară, după ce mai multe produse, retrase de urgență de la vânzare.

Este alertă alimentară, după ce mai multe produse, retrase de urgență de la vânzare.

Citeste si: Alertă alimentară într-un mare lanț de magazine din țară! Produs retras de urgență de la raft

Ketchup retras din magazinele din România

ANSVSA informează că un lot de ketchup a fost  retras de urgență de la vânzare . Motivul retragerii este depășirea dozei admise de îndulcitor, E950 Acesulfam de potasiu. 

Aditivul E950, acesulfamul K este un edulcorant sintetic cu putere mare de îndulcire.

Acesulfamul K prezintă avantajul unei eliminări rapide din organism, după ingerarea și absorbția sa. Studiile efectuate au arătat de asemenea, că acest aditiv se elimină fără să sufere nici o modificare.

În literatura științifică de specialitate, nu au fost raportate probleme grave de sănătate la oameni, care să fie asociate consumului de acesulfam-K, potivit infocons.ro.

Acesulfamul K se mai poate găsi în suplimente alimentare dietetice pe bază de vitamine și/sau elemente minerale sub formă de sirop sau masticabile, în preparate complete de regim sau aporturi nutriționale utilizate sub supraveghere medicală.

Aditivul E950 se mai utilizează în produse farmaceutice sau produse de igienă bucală (pastă de dinți, apă de gură) deoarece maschează gustul amar sau neplăcut al unor ingrediente din aceste produse.

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta

Persoanele care au cumpărat unul dintre aceste produse pot returna produsul cu bonul fiscal pentru a primi contravaloarea acestuia.

Toate detaliile despre produs le găsiți AICI.

Cheesecake retras de la vânzare

ANSVSA informează că un lot de Cheesecake a fost retras de urgență de la vânzare. Motivul retragerii este depistare de
nuci în produs, nedeclarate pe ambalaj.

Nucile fac parte din lista celor mai comuni alergeni. Aproximativ 5% dintre copiii din scoala primara sunt alergici la nuci si la alune.

Sistemul imunitar al copiilor se poate simti amenintat de posibilele efecte nocive ale proteinelor din nuci si alune si atunci actioneaza pentru a proteja organismul acestora prin crearea de anticorpi precum imunoglobulina E, care la randul sau favorizeaza eliberarea in corp a histaminelor. Histaminele afecteaza sistemul respirator, tractul gastrointestinal, pielea si sistemul respirator.

Ce este, de fapt, ambrozia și cum se manifestă alergia pe care o provoacă

Persoanele care au cumpărat unul dintre aceste produse pot returna produsul fară a necesita bonul fiscal pentru a primi contravaloarea acestuia.

Toate detaliile despre produs le găsiți AICI.

Citeste si: Alertă alimentară- Fructe de mare retrase de urgență de la vânzare- Ce conțin

 


„Nu cred că le-am umilit nici pe ele pentru rating. Pur și simplu, așa s-a întâmplat”. Ce părere are Adriana Bahmuțeanu despre momentele în care a folosit cuvinte dure la adresa unor persoane publice

Adriana Bahmuțeanu, în perioada în care a lucrat în televiziune, a avut contact cu mai multe persoane. Cu unele dintre ele, aceasta nu a reușit să lucreze așa cum și-a dorit, motiv pentru care, în unele situații, a reacționat verbal mai violent.

Cookies